Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σταθεροποιητικά κινήθηκαν οι ασιατικές αγορές

Μετά από αρκετές ημέρες συνεχόμενης ανόδου, μετριάστηκαν τα κέρδη στις κυριότερες αγορές, αν και τα καλύτερα του αναμενόμενου κέρδη στις ΗΠΑ και οι υψηλότερες τιμές των εμπορευμάτων, διατηρούν το θετικό κλίμα.

Μετά από αρκετές ημέρες συνεχόμενης ανόδου, μετριάστηκαν τα κέρδη στις κυριότερες αγορές, αν και τα καλύτερα του αναμενόμενου κέρδη που ανακοινώνουν αμερικανικές εταιρείες, σε συνδυασμό με τις υψηλότερες τιμές των εμπορευμάτων, δημιουργούν αισιοδοξία περί ανάκαμψης της παγκόσμιας οικονομίας, διατηρώντας το θετικό κλίμα.

Σημαντικά κέρδη κατέγραψαν οι μετοχές των μεγάλων αυτοκινητοβιομηχανιών, μετά τις εκτιμήσεις των αναλυτών για ανάκαμψη της παγκόσμιας ζήτησης για αυτοκίνητα.

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού ενισχύθηκε κατά 0,6%, ενώ χαμηλότερα κατά 0,11%, στις 8.626,97 μονάδες, έκλεισε ο δείκτης Nikkei.

Ο δείκτης ASX της Αυστραλίας έκλεισε με κέρδη 0,70% στις 3.672,30 μονάδες, ενώ ο Hang Seng έκλεισε ουσιαστικά αμετάβλητος, στις 14.103,66 μονάδες και ο Kospi 0,51% χαμηλότερα στις 1.237 μονάδες.

Ανοδος 0,77 % για τον δείκτη CSI της Κίνας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v