Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Θετική αντίδραση ασιατικών αγορών στους G20

Θετικά αντέδρασαν οι ασιατικές αγορές μετά τη δέσμευση των G20 για ενίσχυση της παγκόσμιας οικονομίας, με τις μετοχές του χρηματοοικονομικού κλάδου να σημειώνουν τα υψηλότερα κέρδη.

Θετικά αντέδρασαν οι ασιατικές αγορές μετά τη δέσμευση των G20 για ενίσχυση της παγκόσμιας οικονομίας, με τις μετοχές του χρηματοοικονομικού κλάδου και των αυτοκινητοβιομηχανιών να καταγράφουν την μεγαλύτερη άνοδο.

Άνοδος 6% για την Mitsubishi UFJ Financial Group, μετά την διαβεβαίωση των υπ. Οικονομικών των G20 για συντονισμένη δράση για την εξάλειψη των «τοξικών παγίων» των χρηματοπιστωτικών ομίλων. Κέρδη 9,8% για την Mazda Motor, υπό την ελπίδα ότι η παγκόσμια οικονομία θα κατορθώσει να ανακάμψει και μαζί με αυτήν και η παραγωγή του ομίλου.

«Οι επενδυτές αρχίζουν να ηρεμούν και δίνουν, πλέον, περισσότερη προσοχή στις κινήσεις των αρχών ανά την υφήλιο, προς αποκατάσταση του χρηματοπιστωτικού συστήματος», σημειώνει στο Bloomberg, ο κ. Kiyoshi Ishigane, διαχειριστής κεφαλαίων στην Mitsubishi UFJ Asset Management, με υπό διαχείριση κεφάλαια ύψους 61 δισ. δολαρίων.

Κέρδη 1,4% για τον ευρύτερο ασιατικό δείκτη MSCI Ασίας-Ειρηνικού, με το ισοζύγιο ανοδικών-πτωτικών μετοχών να διαμορφώνεται στο τρία προς ένα.

Θετική πορεία για τον Nikkei ο οποίος σημείωσε άνοδο της τάξης του 1,78%, ενώ σε ανάλογη πορεία κινήθηκε και η κινεζική αγορά, με τον Shanghai Composite να ενισχύεται 1,15%.

Σε τροχιά ανόδου τα χρηματιστήρια Χονγκ Κονγκ και Αυστραλίας, με τους δείκτες Hang Seng και ASX να κινούνται 2,47% και 0,10% υψηλότερα, ενώ στον αντίποδα οριακές απώλειες της τάξης του 0,06% σημείωσε ο δείκτης Kospi στην αγορά της Ν. Κορέας.

Ανοδική κίνηση καταγράφουν, αυτήν την ώρα, τα futures των ευρωπαϊκών αγορών, με τον DAX 30 να ενισχύεται 0,7%, τον FTSE 100 να σημειώνει κέρδη 0,8% και τον CAC 40 να κινείται 1% υψηλότερα.

Σημαντικά κέρδη σημείωσαν οι τρεις βασικοί δείκτες της Wall Street στη συνεδρίαση της Παρασκευής «ολοκληρώνοντας» μία ιδιαίτερα θετική εβδομάδα. Ο Dow Jones έκλεισε στις 7.223 μονάδες με κέρδη 0,75%, ενώ ο Nasdaq ενισχύθηκε 0,38%, στις 1.431 μονάδες. Ανοδος 0,77% για τον S&P 500, στις 756 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v