Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τραπεζική ανάκαμψη στην Ασία

Η θετική πορεία των τραπεζικών τίτλων κατόρθωσε να «ανακόψει» τη διολίσθηση των ασιατικών αγορών, με το Χονγκ Κονγκ να σημειώνει ράλι 3% και τον Nikkei να υποχωρεί ελαφρά αλλά να κρατά τις 7.000 μονάδες.

Η ανάκαμψη των τραπεζικών μετοχών, παρά τις πιέσεις που δέχθηκαν αυτοκινητοβιομηχανίες και εταιρείες κατασκευής ηλεκτρονικών ειδών για καταναλωτές, βοήθησε τις κορυφαίες ασιατικές αγορές να «ξεκολλήσουν» από τα χαμηλά αρκετών ετών.

Ράλι για τη μετοχή της HSBC (16%) στην αγορά του Χονγκ Κονγκ, μετά την «βύθιση» της Δευτέρας, ενώ στον αντίποδα σε κλοιό πιέσεων βρέθηκαν οι μετοχές των Honda Motor και Sony, σημειώνοντας υποχώρηση 2,4% και 1,6% αντίστοιχα.

«Το πιθανότερο είναι ότι οικονομίες και χρηματιστήρια θα χρειαστούν τουλάχιστον δύο χρόνια για να «βγουν» από την κρίση. Οι επενδυτές θα πρέπει να έχουν υπομονή», σημειώνει στο Bloomberg, ο κ. Paul Taylor, επικεφαλής επενδύσεων στην Ασία της Fidelity International.

Κέρδη 0,4% για τον ευρύτερο ασιατικό δείκτη MSCI Ασίας-Ειρηνικού, ο οποίος από την αρχή του έτους έχει υποχωρήσει 21%. Οριακές απώλειες 0,4% για τον Nikkei, ο οποίος, όμως, κατόρθωσε να παραμείνει υψηλότερα από το «ψυχολογικό όριο» των 7.000 μονάδων.

Σε «διαδικασία» ράλι η αγορά του Χονγκ Κονγκ, με τον δείκτη Hang Seng να ενισχύεται 3,4%, ενώ ισχυρά ανοδικά κινήθηκαν και οι αγορές Αυστραλίας και Ν. Κορέας, με τους ASX και Kospi να ενισχύονται 0,95% και 1,91% αντίστοιχα.

Θετική πορεία και για την κινεζική αγορά, με τον Shanghai Composite να καταγράφει κέρδη της τάξης του 1,6%.

Πτωτικά κινούνται, αυτήν την ώρα, τα futures των ευρωπαϊκών αγορών, με τον DAX 30 να υποχωρεί κατά 10 μονάδες, τον FTSE 100 να αποδυναμώνεται πλησίον των 28 μονάδων και τον CAC 40 να κινείται οριακά χαμηλότερα κατά έξι μονάδες.

Σταθερά σε χαμηλό 12 ετών παρέμεινε στη συνεδρίαση της Δευτέρας η Wall Street, καθώς οι εντεινόμενες ανησυχίες για την οικονομία «αντιστάθμισαν» πλήρως τη θετική επίδραση από το deal Merck-Schering. Όσον αφορά τους βασικούς δείκτες πτώση 1,21% κατέγραψε ο Dow Jones, στις 6.547 μονάδες, ενώ ο Nasdaq έκλεισε με απώλειες 1,95%, στις 1.268 μονάδες. Πτώση 1% για τον S&P 500, στις 676 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v