Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Οι ελπίδες για νέα μέτρα στήριξαν την Ασία

Εντυπωσιακό ράλι, με άνοδο υψηλότερη του 6% σημείωσε η κινεζική αγορά, συμπαρασύροντας τους περισσότερους δείκτες σε ανοδική πορεία, εν αναμονή νέου «πακέτου» στήριξης από την κυβέρνηση της Κίνας.

Η προσμονή των επενδυτών ότι η Κίνα θα ανακοινώσει –στην αυριανή ετήσια ομιλία του πρωθυπουργού Wen Jiabao στο κοινοβούλιο- ήταν αρκετή για να οδηγήσει σε εκρηκτική άνοδο την αγορά της αλλά και να στηρίξει τα υπόλοιπα ασιατικά χρηματιστήρια, με μοναδική εξαίρεση αυτό της Αυστραλίας.

Κέρδη 5,6% για την Aluminum Corp. of China, με την China Life Insurance να ενισχύεται 2,4%. Στον αντίποδα πιέσεις καταγράφηκαν στις μετοχές αυτοκινητοβιομηχανιών, καθώς οι πωλήσεις των κορυφαίων ομίλων –κυρίως στην αγορά των ΗΠΑ- συνεχίζουν να αποδυναμώνονται. Πτώση 2% για την Toyota.

Στο 0,5% τα κέρδη για τον ευρύτερο ασιατικό δείκτη MSCI Ασίας-Ειρηνικού, με τον Nikkei να σημειώνει κέρδη της τάξης του 0,85%. Σε πορεία ισχυρής ανόδου οι αγορές Χονγκ Κονγκ και Ν. Κορέας, με τους δείκτες Hang Seng και Kospi να ενισχύονται 2,80% και 3,29% αντίστοιχα.

«Εκρηκτική» πορεία για το κινεζικό χρηματιστήριο με τον δείκτη Shanghai Composite να σημειώνει κέρδη που ξεπέρασαν το 6%. Στον αντίποδα πιέσεις στην αγορά της Αυστραλίας, με τον ASX να υποχωρεί 1,64%.

Σε τροχιά ανόδου κινούνται, αυτήν την ώρα, τα futures των ευρωπαϊκών αγορών, με τον DAX 30 να καταγράφει κέρδη 0,8%, τον FTSE 100 να ενισχύεται 1% και τον CAC 40 να κινείται 1,6% υψηλότερα.

Σε κλοιό ισχυρών πιέσεων βρέθηκε, για μία ακόμη συνεδρίαση, η Wall Street την Τρίτη, με τους τρεις βασικούς δείκτες να προσγειώνονται σε νέα ιστορικά χαμηλά. Ο Dow Jones υποχώρησε 0,55% στις 6.726 μονάδες, ο S&P χαμηλότερα 0,64% στις 696 μονάδες και ο Nasdaq με πτώση 0,14% στις 1.321 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v