Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ράλι στις ασιατικές αγορές-Κέρδη 2,65% για Nikkei

Επιστροφή σε ανοδική τροχιά από τα χαμηλά πέντε ετών για τις κορυφαίες ασιατικές αγορές, μετά την αποδυνάμωση του γεν, την «έκρηξη» στη Wall Street, αλλά και την «πίστη» για διάσωση τραπεζικών ομίλων.

Σε ανοδική τροχιά, ανακάμπτοντας από τα χαμηλά πέντε ετών στα οποία βρέθηκαν στη συνεδρίαση της Τρίτης, κινήθηκαν οι ασιατικές αγορές, με παράγοντες στήριξης της αντίδρασης την πτώση του γεν αλλά και την πίστη των επενδυτών ότι οι ΗΠΑ θα σώσουν, χωρίς να μετρήσουν το κόστος, τις κορυφαίες τράπεζές τους.

Η πτώση του γεν στήριξε την πορεία εξαγωγικών ομίλων, με την Toyota Motor να ενισχύεται 3,9%, ενώ κέρδη 2% κατέγραψε η HSBC.

«Οι επενδυτές αναζητούν αγωνιωδώς μία αχτίδα ελπίδας», σημειώνει στο Bloomberg ο κ. Hugh Dive, διαχειριστής κεφαλαίων τριών δισ. δολαρίων στην Investors Mutual.

Κέρδη 1,2% για τον ευρύτερο ασιατικό δείκτη MSCI Ασίας-Ειρηνικού, ο οποίος έχει «χάσει» το 16% της αξίας του από τις αρχές του 2009. Ράλι για τον Nikkei, με άνοδο της τάξης του 2,65%. Σε ανάλογη πορεία κινήθηκαν οι αγορές Χονγκ Κονγκ και Ν. Κορέας, με τους δείκτες Hang Seng και Kospi να ενισχύονται 1,85% και 0,30% αντίστοιχα.

Στον αντίποδα στο «κόκκινο» παρέμειναν οι αγορές Κίνας και Αυστραλίας, με τους Shanghai Composite και ASX να υποχωρούν 0,12% και 1,1% αντίστοιχα.

Οι ταύρου «αφυπνίστηκαν» στη Wall Street στη συνεδρίαση της Τετάρτης, με αποτέλεσμα ο Dow Jones να ενισχυθεί 3,32% στις 7350,94 μονάδες, ο S&P 4,01% στις 773,14 μονάδες και ο Nasdaq 3,90% στις 1441,83 μονάδες.

Ανοδική πορεία καταγράφουν, αυτήν την ώρα, τα futures των ευρωπαϊκών αγορών, με τον DAX 30 να ενισχύεται 1,2%, τον FTSE 100 να σημειώνει άνοδο, επίσης, 1,2% και τον CAC 40 να κινείται 1,7% υψηλότερα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v