Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε χαμηλό τριών εβδομάδων η Ασία

Σε χαμηλό τριών εβδομάδων βρέθηκαν οι ασιατικές αγορές, με τις ανησυχίες για την ύφεση να "επιστρέφουν". Απώλειες 1,35% για τον Nikkei, πτώση 2,9% για την Κίνα.

Την μεγαλύτερη πτώση των τελευταίων τριών εβδομάδων κατέγραψαν οι ασιατικές αγορές, καθώς εντείνονται οι ανησυχίες ότι η παγκόσμια ύφεση θα αυξήσει το κόστος της χρηματοδότησης και θα πλήξει το εμπόριο.

Οι πιέσεις επικεντρώθηκαν στις μετοχές τραπεζών και ασφαλιστικών ομίλων, με την μετοχή της Woori Finance Holdings να υποχωρεί 7,1%, ενώ ο τίτλος της T&D Holdings - του μεγαλύτερου εισηγμένου ασφαλιστικού ομίλου της Ιαπωνίας- αποδυναμώθηκε υψηλότερα του 10%.

Πτώση 2,7% για τον MSCI Ασίας-Ειρηνικού, με το ισοζύγιο ανοδικών-πτωτικών μετοχών να διαμορφώνεται στο οκτώ προς ένα, ενώ ο χρηματιστηριακός δείκτης του MSCI υποχώρησε 3,6%.

Απώλειες 1,35% για τον Nikkei, με μία ακόμη αρνητική είδηση για την ιαπωνική αγορά να αποτελεί η παραίτηση του υπουργού Οικονομικών της χώρας, Scoichi Nakagawa, ενώ 1,50% χαμηλότερα κινήθηκε ο ASX στην αγορά της Αυστραλίας.

Σε κλοιό ισχυρών πιέσεων βρέθηκαν οι αγορές Χονγκ Κονγκ και Ν. Κορέας, με τους δείκτες Hang Seng και Kospi να υποχωρούν 3,60% και 4,11%. Σε ανάλογο κλίμα κινήθηκε και το χρηματιστήριο της Κίνας, με τον Shanghai Composite να αποδυναμώνεται 2,93%.

Κλειστή παρέμεινε, χθες, η αγορά της Ν. Υόρκης, λόγω εορτασμού στην μνήμη του George Washington.

Σε τροχιά πιέσεων κινούνται, αυτήν την ώρα, τα futures των ευρωπαϊκών αγορών, με τον DAX 30 να υποχωρεί κατά 14 μονάδες, τον FTSE 100 να σημειώνει απώλειες εννέα μονάδων και τον CAC 40 να κινείται 12 μονάδες χαμηλότερα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v