Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανοδος στις ασιατικές αγορές

Το ενδεχόμενο περαιτέρω μέτρων ενίσχυσης του χρηματοικονομικού κλάδου στις ΗΠΑ και η πτώση του γεν, έδωσαν ώθηση σε μετοχές τραπεζών και τεχνολογικών ομίλων στην Ασία. Κέρδη 1,6% για Nikkei, 3,8% για Κίνα.

Τράπεζες και τεχνολογικές εταιρείες έδωσαν ώθηση στις ασιατικές αγορές, λόγω της αισιοδοξίας για περαιτέρω μέτρα ενίσχυσης του αμερικανικού χρηματοοικονομικού κλάδου, αλλά και λόγω της πτώσης του γεν, που βελτιώνει τις προοπτικές κερδοφορίας για τις ιαπωνικές εταιρείες ηλεκτρονικών ειδών.

Άνοδος 3% για την Westpac Banking, με την Mizuho Financial Group να καταγράφει κέρδη 2,3% και τον τίτλο της Lenovo να σημειώνει ράλι 10%, μετά την ανακοίνωση αλλαγών στην διοίκηση του ομίλου.

Ωστόσο, οι αναλυτές προειδοποιούν για πιθανή υποχώρηση, εν όψει της ανακοίνωσης των στοιχείων για την ανεργία στις ΗΠΑ, την βασικότερη εξαγωγική αγορά της Ασίας, που αναμένεται να δείξουν αύξηση των ανέργων κατά 525.000 άτομα.

Στο 0,8% τα κέρδη για τον MSCI Ασίας-Ειρηνικού, με το ισοζύγιο ανοδικών-πτωτικών μετοχών να διαμορφώνεται στο τρία προς ένα. Άνοδος 1,6% για τον Nikkei, ενώ κέρδη 1,9% κατέγραψε ο Hang Seng στην αγορά του Χονγκ Κονγκ.

Ράλι για την αγορά της Κίνας, με τον Shanghai Composite να ενισχύεται 3,8%, ενώ σε πορεία ισχυρής ανόδου βρέθηκαν τα χρηματιστήρια Αυστραλίας και Ν. Κορέας, καθώς οι δείκτες ASX και Kospi σημείωσαν άνοδο 1,20% και 2,9% αντίστοιχα.

Οι ασιατικές αγορές ακολούθησαν, για μία ακόμη συνεδρίαση, την ανοδική πορεία που σημείωσαν οι δείκτες της Wall Street, όπου την Πέμπτη καταγράφηκε τραπεζικό ράλι. Αποτέλεσμα ο Dow Jones να ενισχυθεί κατά 1,34% στις 8.063,07 μονάδες, ο S&P κατά 1,64% στις 845,84 μονάδες και ο Nasdaq 2,06% στις 1.546,24 μονάδες.

Ανοδικές τάσεις καταγράφονται, αυτήν την ώρα, στα futures των ευρωπαϊκών αγορών με τον DAX 30 να κινείται 16 μονάδες υψηλότερα, τον FTSE 100 να σημειώνει άνοδο 26 μονάδων και τον CAC 40 να ενισχύεται πλησίον των 29 μονάδων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v