Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κέρδη στις ασιατικες αγορές με στήριξη από Wall

Σε υψηλότερο επίπεδο κινήθηκαν οι περισσότερες ασιατικές αγορές, βρίσκοντας στήριξη στα κέρδη της Wall. Αυτοκινητοβιομηχανίες και τεχνολογία οι κλάδοι με την καλύτερη πορεία.

Σε υψηλότερο επίπεδο κινήθηκαν οι περισσότερες ασιατικές αγορές, βρίσκοντας στήριξη στα κέρδη που κατέγραψε η Wall Street, με τις μετοχές των αυτοκινητοβιομηχανιών και της τεχνολογίας να «γράφουν» την μεγαλύτερη άνοδο.

Ωστόσο, η σειρά αρνητικών αποτελεσμάτων που ανακοινώθηκαν, άσκησε πιέσεις στην αγορά της Αυστραλίας και της Νέας Ζηλανδίας, που δεν ακολούθησαν την ανοδική πορεία των υπολοίπων αγορών. Τις μεγαλύτερες απώλειες στην Αυστραλία κατέγραψαν ο τραπεζικός κλάδος, ενώ χαμηλότερα κινήθηκε και ο μεταλλευτικός κλάδος.

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού ενισχύθηκε κατά 1%, ενώ κέρδη 2,7% κατέγραφε ο δείκτης Nikkei. Κέρδη 2,29% για τον Hang Seng στην αγορά του Χονγκ Κονγκ, ενώ κατά 2,27% υψηλότερα κινήθηκε ο Kospi στην αγορά της Ν. Κορέας. Σε ανάλογη πορεία και η κινεζική αγορά με τον Shanghai Composite να σημειώνει άνοδο 2,2%.

Στον αντίποδα πιέσεις ασκήθηκαν στην αγορά της Αυστραλίας, με τον ASX να υποχωρεί πλησίον του 2,02%.

Τα θετικά στοιχεία για την αγορά κατοικιών αλλά και η καλή πορεία της Merck, στήριξαν την Wall Street στη συνεδρίαση της Τρίτης. Ο δείκτης Dow Jones ενισχύθηκε 1,78% στις 8.078,36 μονάδες, ο S&P 1,58% στις 838,59 μονάδες και ο Nasdaq 1,46% στις 1.516,30 μονάδες.

Ήπια ανοδικές τάσεις καταγράφονται, αυτήν την ώρα, στα futures των ευρωπαϊκών αγορών, με τον DAX 30 να κινείται έως και 25 μονάδες υψηλότερα, τον FTSE 100 να σημειώνει άνοδο τεσσάρων μονάδων και τον CAC 40 να ενισχύεται πλησίον των 29 μονάδων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v