Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κλειστές οι περισσότερες ασιατικές αγορές

Κλειστές παρέμειναν σήμερα οι περισσότερες ασιατικές αγορές, λόγω της αργίας του Σεληνιακού Νέου Ετους. Απώλειες 0,81% για τον Nikkei.

Κλειστές παρέμειναν σήμερα οι περισσότερες ασιατικές αγορές, λόγω της αργίας του Σεληνιακού Νέου Ετους, με αποτέλεσμα στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος να βρίσκεται η αγορά του Τόκιο, με την αποδυνάμωση του γεν να δίνει ώθηση στις μετοχές των εξαγωγικών εταιρειών.

Κλειστές μεταξύ άλλων οι αγορές της Αυστραλίας, Κίνας, του Χονγκ Κονγκ, της Νότιας Κορέας, της Μαλαισίας, της Σιγκαπούρης, της Ταϊβάν, της Ινδίας και της Ινδονησίας.

Σημειώνεται ότι οι αγορές της Κίνας και της Ταϊβάν θα παραμείνουν κλειστές όλη αυτήν την εβδομάδα -η διαπραγμάτευση θα ξεκινήσει και πάλι στις 2 Φεβρουαρίου- ενώ το Χονγκ Κονγκ θα παραμείνει κλειστό έως τις 29 Ιανουαρίου.

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού κινήθηκε 0,2% υψηλότερα,ενώ αρκετά ισχυρές πιέσεις ασκήθηκαν στον Nikkei ο οποίος ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση σημειώνοντας πτώση της τάξης του 0,81%. Ισχυρότερες οι απώλειες για τον δείκτη Topix ο οποίος βρέθηκε σε χαμηλό τριών μηνών, με πτώση της τάξης του 0,7%.

"Μερική επαναφορά" χαρακτήρισε τη συνεδρίαση της Wall Street την Παρασκευή. Ο δείκτης Dow Jones υποχώρησε 0,56% στις 8.077,56 μονάδες, ενώ ο S&P έκλεισε ανοδικά 0,54% στις 831,95 μονάδες. Ο τεχνολογικός Nasdaq ενισχύθηκε 0,81% στις 1.477,29 μονάδες.

Πτωτικά κινούνται, αυτήν την ώρα, τα futures των ευρωπαϊκών αγορών, με το βλέμμα των επενδυτών να είναι στραμμένο στις ανακοινώσεις οικονομικών μεγεθών δ' τριμήνου, κορυφαίων εταιρειών σε Ευρώπη και ΗΠΑ. Έως 44 μονάδες χαμηλότερα κινείται ο DAX 30, πτώση πλησίον των 28 μονάδων καταγράφει ο FTSE 100, ενώ απώλειες 27 μονάδων σημειώνει ο CAC 40.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v