Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μεταλλευτική στήριξη στην Ασία-Κέρδη 0,3% Nikkei

Η καλή πορεία των μετοχών μεταλλευτικών ομίλων, καθώς ενισχύεται η πεποίθηση ότι οι ανά τον κόσμο κυβερνήσεις θα κατορθώσουν να «σώσουν» την παγκόσμια οικονομία, αποτέλεσε τον βασικό παράγοντα στήριξης στην Ασία.

Συνεδριάσεις χαμηλών τόνων στην Ασία, εξαιτίας και της σημερινής αργίας στην Wall Street, με βασικούς πρωταγωνιστές τις μετοχές μεταλλευτικών ομίλων. Οι επενδυτές φαίνεται να πιστεύουν ότι οι κρατικές παρεμβάσεις ανά την υφήλιο θα «σώσουν» την παγκόσμια οικονομία και ως εκ τούτου δεν θα υπάρξει σοβαρό πλήγμα στη ζήτηση εμπορευμάτων.

Κέρδη 5,7% για την μετοχή της Rio Tinto, με τους κλάδους μετάλλων και βιομηχανίας να είναι οι μεγαλύτεροι «κερδισμένοι» στον δείκτη MSCI Ασίας-Ειρηνικού.

Πλήθος ελπίδων στηρίζουν οι επενδυτές και στον νέο πρόεδρο των ΗΠΑ, Barack Obama –ο οποίος ορκίζεται αύριο Τρίτη- με δεδομένο ότι στον πυρήνα του οικονομικού του προγράμματος βρίσκεται η στήριξη της κατανάλωσης.

«Οι ανά τον κόσμο κυβερνήσεις παίρνουν συνεχώς μέτρα προκειμένου να στηρίξουν τις οικονομίες», σημειώνει στο Bloomberg, ο κ. Matt Riordan, διαχειριστής κεφαλαίων 3 δισ. δολαρίων στην Paradise Investment Management και προσθέτει «σε περίπτωση που η αγορά πεισθεί ότι οι εταιρείες δεν την έχουν ανάγκη για την άντληση κεφαλαίων τότε θα υπάρξει ισχυρή ανάκαμψη των μετοχών».

Κέρδη 0,3% για τον MSCI Ασίας-Ειρηνικού, με τον Nikkei να ενισχύεται πλησίον του 0,32%, ενώ πτωτική κίνηση ακολούθησε το χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ, με τον Hang Seng να υποχωρεί 0,13%.

Αντίθετα ισχυρά ανοδικά κινήθηκαν οι αγορές Ν. Κορέας και Κίνας, με τον Kospi να ενισχύεται 1,4% και τον CSI 300 να σημειώνει κέρδη 1,2%.

Σε θετική τροχιά κινήθηκε την Παρασκευή η Wall Street, παρά τις έντονες πιέσεις σε τραπεζικούς τίτλους. Ο δείκτης Dow Jones ενισχύθηκε 0,84% στις 8281,22 μονάδες, ενώ ο S&P 500 σημείωσε άνοδο 0,75% στις 850,11 μονάδες. Άνοδος 1,16% και για το Nasdaq που έκλεισε στις 1529,33 μονάδες.

Ανοδικά κινούνται, αυτήν την ώρα, τα futures των ευρωπαϊκών αγορών, με τον DAX 30 να ενισχύεται 1,1%, τον FTSE 100 να σημειώνει κέρδη 1,6% και τον CAC 40 να κινείται 1,5% υψηλότερα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v