Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πιέσεις λόγω μεταλλευτικών στην Ασία

Μία ακόμη συνεδρίαση ισχυρών πιέσεων για τις μετοχές μεταλλευτικών ομίλων, αν και λόγω της αργίας στην Ιαπωνία ο όγκος συναλλαγών στις αγορές ήταν περιορισμένος. Οριακές απώλειες 0,13% για Κίνα.

Πιέσεις, για μία ακόμη συνεδρίαση για τις μετοχές μεταλλευτικών ομίλων και εταιρειών παραγωγής εμπορευμάτων καθώς η ύφεση αναμένεται ότι θα πλήξει ιδιαίτερα τη ζήτηση πρώτων υλών.

Πτώση 5,3% για την μετοχή της Rio Tinto, ενώ απώλειες της τάξης του 3,9% καταγράφει ο τίτλος της PetroChina. Η αργία στην Ιαπωνία καθιστά περιορισμένο το επενδυτικό ενδιαφέρον αλλά και τους όγκους συναλλαγών στις περισσότερες ασιατικές αγορές που λειτουργούν σήμερα.

Απώλειες 2,6% για τον MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας, με τους 10 κλαδικούς δείκτες που τον απαρτίζουν να κινούνται πτωτικά, ενώ οι απώλειες του δείκτη από την αρχή του 2009 «ανεβαίνουν» στο 2,8%.

Πτώση 1,40% για τον δείκτη ASX στην Αυστραλία, με τον Hang Seng να αποδυναμώνεται 2,45% και τον νοτιοκορεατικό Kospi να υποχωρεί πλησίον του 2,05%. Οριακές οι απώλειες στο 0,13% για τον Shanghai Composite στην αγορά της Κίνας.

Σαφώς η διαμόρφωση της αμερικανικής ανεργίας σε υψηλό σχεδόν 16 ετών, στο 7,2%, επηρέασε αρνητικά τις επενδυτικές διαθέσεις στην Ασίας, όπως άλλωστε συνέβη και στη συνεδρίαση της Παρασκευής στην Wall Street. Οι αμερικανικοί δείκτες «έκλεισαν» την Παρασκευή με σημαντικές απώλειες. Πιο συγκεκριμένα, ο δείκτης Dow Jones υποχώρησε 1,64% στις 8.599,18 μονάδες, ενώ ο S&P σημείωσε πτώση 2,13% στις 890,35 μονάδες. Απώλειες 2,81% κατέγραψε ο Nasdaq κλείνοντας στις 1.571,59 μονάδες.

Σημαντικές πιέσεις καταγράφονται, αυτήν την ώρα, στα futures των ευρωπαϊκών αγορών, με τον DAX 30 να υποχωρεί 0,93% και τον Stoxx 50 να αποδυναμώνεται πλησίον του 0,28%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v