Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μεικτές τάσεις στις ασιατικές αγορές

Μεικτές τάσεις στις ασιατικές αγορές, με υποχώρηση των μετοχών των κλάδων αυτοκινητοβιομηχανίας και τεχνολογίας, αλλά άνοδο αυτών του κλάδου των καταναλωτικών αγαθών. Κέρδη 1,1% για το CSΙ στην Κίνα.

Μεικτές τάσεις επικράτησαν στις κυριότερες ασιατικές αγορές, με τις μετοχές των κλάδων αυτοκινητοβιομηχανίας και τεχνολογίας να υποχωρούν καθώς η μείωση της ζήτησης διαβρώνει τα κέρδη, τις μετοχές των εταιρειών καταναλωτικών αγαθών όμως να ενισχύονται, καθώς οι επενδυτές αναζητούν κλάδους που θα μπορέσουν να αντισταθούν στην παγκόσμια οικονομική κρίση.

Εν τω μεταξύ, επιφυλακτική στάση κρατούν οι επενδυτές, εν αναμονή της ανακοίνωσης των στοιχείων για την ανεργία στις ΗΠΑ.

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού διαμορφώνονταν 0,1% χαμηλότερα, ενώ κατά 0,45% υποχώρησε ο δείκτης Nikkei.

Σε ανοδική τροχιά οι αγορές Αυστραλίας και Χονγκ Κονγκ με τους δείκτες ASX και Hang Seng να ενισχύονται 1,12% και 0,16% αντίστοιχα. Αντίθετα ισχυρές πιέσεις στην αγορά της Ν. Κορέας, παρά τη μείωση του βασικού επιτοκίου της χώρας σε ιστορικά χαμηλό επίπεδο, με τον δείκτη Kospi να υποχωρεί 2,05%.

Σε θετική πορεία κινήθηκε και η κινεζική αγορά, με τον CSI 300 να σημειώνει άνοδο 1,1%, ενώ με κέρδη κινήθηκαν και οι Shanghai Composite και Shenzhen Composite, οι οποίοι ενισχύθηκαν 0,7% και 1% αντιστοίχως.

Μεικτές τάσεις επικράτησαν και στην χθεσινή συνεδρίαση της Wall Street. Ο Dow Jones υποχώρησε 0,31% στις 8.742,62 μονάδες, ενώ ο S&P, που ενδοσυνεδριακά κινήθηκε για μεγάλο διάστημα σε αρνητικό έδαφος, έκλεισε με οριακά κέρδη 0,34% στις 909,73 μονάδες. Ο Nasdaq «διασώθηκε» με κέρδη 1,12% στις 1617,01 μονάδες.

Με κέρδη κινούνται, αυτήν την ώρα, τα futures των ευρωπαϊκών αγορών, με τον DAX 30 να ενισχύεται κατά 50 μονάδες, τον FTSE 100 να καταγράφει κέρδη 15 μονάδων και τον CAC 40 να κινείται 23 μονάδες υψηλότερα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v