Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε υψηλό τριών εβδομάδων οι ασιατικές αγορές

Στο υψηλότερο επίπεδο τριών εβδομάδων διαμορφώθηκαν οι κορυφαίες ασιατικές αγορές, με αρνητική εξαίρεση το χρηματιστήριο της Ινδίας, όπου υποχώρησε 4%. Κέρδη 1,74% για Nikkei.

Στο υψηλότερο επίπεδο τριών εβδομάδων διαμορφώθηκε ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού, στον απόηχο του νέου «πακέτου στήριξης» από τον νέο πρόεδρο των ΗΠΑ κ. Barack Obama, καθώς η εφαρμογή του αναμένεται να στηρίξει την κατανάλωση και ως εκ τούτου και την εξαγωγική δραστηριότητα της Ασίας.

Έκρηξη ανόδου 20% για την μετοχή της Fuji Heavy Industries, με τον τίτλο της Samsun Electronics να ενισχύεται 4%, ενώ πλησίον του 7,4% ενισχύθηκε η μετοχή της Rio Tinto.

«Ελεύθερη πτώση» για τον τίτλο της ινδικής εταιρείας Satyam Computer Services και παραίτηση του προέδρου της κ. B. Ramalinga Roju, μετά την αποκάλυψη για «λανθασμένη «μέτρηση» κεφαλαίων ύψους 1,04 δισ. δολαρίων» στον ισολογισμό της. Αποτέλεσμα ο ινδικός δείκτης Sensex να υποχωρήσει 4%.

Άνοδος 1,8% για τον MSCI Ασίας-Ειρηνικού, ο οποίος διαμορφώθηκε στο υψηλότερο επίπεδο από τις 17 Δεκεμβρίου, ενώ ο δείκτης έχει καταγράψει άνοδο 23% από το χαμηλότερο επίπεδο της ιστορίας του, το οποίο άγγιξε στα μέσα Νοεμβρίου.

Στο 1,74% τα κέρδη για τον Nikkei, με τα χρηματιστήρια Αυστραλίας και Ν. Κορέας να ακολουθούν, επίσης, ανοδική πορεία, με τους δείκτες ASX και Kospi να ενισχύονται 0,99% και 2,84% αντίστοιχα. Στον αντίποδα ισχυρές πιέσεις δέχθηκε η αγορά του Χονγκ Κονγκ, όπου ο Hang Seng υποχώρησε 2,47%.

Σε θετική τροχιά βρέθηκε η Wall Street στη χθεσινή συνεδρίαση, με τον Dow Jones να «πιάνει» το επίπεδο των 9.000 μονάδων. Πιο συγκεκριμένα ο Dow Jones έκλεισε με κέρδη 0,69% στις 9.015 μονάδες, με τον Nasdaq να κερδίζει 1,5% στις 1.652,38 μονάδες. Άνοδος 0,78% για τον S&P 500, στις 934,67 μονάδες.

Ήπιες πιέσεις ασκούνται, αυτήν την ώρα, στα futures των ευρωπαϊκών αγορών, με τον DAX 30 να υποχωρεί κατά έξι μονάδες, τον FTSE 100 να κινείται κατά 16 μονάδες χαμηλότερα και τον CAC 40 να σημειώνει πτώση 19 μονάδων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v