Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κέρδη στην Ασία - Πτώση Nikkei 42% στο 2008

Με κέρδη έκλεισαν τα ασιατικά χρηματιστήρια, καθώς διαφαίνεται ότι οι κυβερνήσεις της περιφέρειας θα αυξήσουν τις προσπάθειες τόνωσης των οικονομιών. Eξαίρεση η Κίνα με τον CSI να υποχωρεί 1%.

Με κέρδη έκλεισαν τα ασιατικά χρηματιστήρια, καθώς διαφαίνεται ότι οι κυβερνήσεις της περιφέρειας θα αυξήσουν τις προσπάθειες τόνωσης των οικονομιών και αύξησης των εταιρικών κερδών.

Έντονη άνοδο σημείωσαν οι μετοχές ενέργειας και εμπορευμάτων, στον απόηχο της μεγάλης αύξησης στις τιμές του πετρελαίου.

Τον κλάδο αυτοκινητοβιομηχανιών τόνωσε η δέσμευση του αμερικανικού υπουργείου Οικονομικών για 6 δισ. δολ. ώστε να στηριχτεί ο χρηματοδοτικός βραχίονας της General Motors.

Ο δείκτης MSCI Ασίας - Ειρηνικού ενισχύθηκε 0,6%. Ο ασιατικός δείκτης κλείνει το έτος με πτώση 43%, που είναι η χειρότερη εμφάνιση στην 20ετή ιστορία του.

Ο δείκτης Nikkei στο Τόκιο κέρδισε 1,3% στη σημερινή σύντομη χρονικά συνεδρίαση, που είναι η τελευταία του έτους. Στο 2008, ο δείκτης σημείωσε πτώση 42%, την υψηλότερη από τη σύστασή του.

Η αγορά της Ταϊβάν έκλεισε με άνοδο 3,9%.

Εξαίρεση στο ανοδικο κλίμα ο δείκτης CSI 300 στην Κίνα που καταγράφει απώλειες της τάξεως του 1%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v