Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Οι αυτοκινητοβιομηχανίες "ρίχνουν" την Ασία

Πτωτικά κινήθηκαν οι ασιατικές αγορές, καθώς οι μετοχές του κλάδου της αυτοκινητοβιομηχανίας και οι εταιρείες ελαστικών δέχθηκαν ισχυρές πιέσεις, μετά την υποβάθμιση των εκτιμήσεων για τα κέρδη τους.

Πτωτικά κινήθηκαν οι ασιατικές χρηματιστηριακές αγορές, καθώς οι μετοχές του κλάδου της αυτοκινητοβιομηχανίας και οι εταιρείες ελαστικών, όπως οι Toyota Motor, Hyundai Motor και Bridgestone, δέχθηκαν ισχυρές πιέσεις, μετά την υποβάθμιση την υποβάθμιση των εκτιμήσεων για τα κέρδη τους.

Οι κινεζικές μετοχές σε Σαγκάη και Χονγκ Κονγκ διεύρυναν τις απώλειές τους, λόγω των ανησυχιών σχετικά με τον ρυθμό ανάπτυξης της εταιρικής κερδοφορίας, ενώ αντιθέτως ανοδικά κινούνται οι μετοχές της Αυστραλίας, μετά από δυο συνεχόμενες πτωτικές συνεδριάσεις.

Το κλίμα επιβαρύνθηκε και από τις απώλειες που κατέγραψε χθες η Wall Street καθώς και τα αδύναμα στοιχεία για την οικονομία και την αγορά κατοικίας των ΗΠΑ. Ο Dow Jones υποχώρησε 1,18% στις 8.419,49 μονάδες. Ο Nasdaq σημείωσε πτώση 0,71% στις 1.521,54 μονάδες, ενώ ο S&P έκλεισε με απώλειες 0,97% στις 863,15 μονάδες.

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού υποχώρησε κατά 1,4%, ενώ πτώση της τάξης του 2,37% κατέγραψε  ο δείκτης Nikkei του Τόκιο. Απώλειες 0,26% για τον Hang Seng στην αγορά του Χονγκ Κονγκ, ενώ πλησίον του 1,38% χαμηλότερα κινείται ο Kospi στην αγορά της Ν. Κορέας. Στον αντίποδα, υψηλότερα κατά 1,4% κινήθηκε ο δείκτης ASX της Αυστραλίας. 

Σε πτωτική τροχιά και η αγορά της Κίνας, με τον CSI 300 να υποχωρεί 0,9%, ενώ σε αρνητική πορεία κινούνται Shanghai Composite και Shenzhen Composite οι οποίοι υποχωρούν κατά 1,2%.

Ήπια πτωτικά κινούνται, αυτήν την ώρα, τα futures σε Παρίσι και Λονδίνο -καθώς ο DAX παραμένει κλειστός λόγω αργίας- με τον FTSE 100 να καταγράφει πτώση 5 μονάδων και τον CAC 40 να αποδυναμώνεται  κατά 11 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v