Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ράλι στις ασιατικές αγορές

Ράλι στις ασιατικές αγορές καθώς επιστρέφει η αισιοδοξία περί διάσωσης των αμερικανικών αυτοκινητοβιομηχανιών, αντισταθμίζοντας τις ανησυχίες που προκαλεί η επιδείνωση της επιχειρηματικής εμπιστοσύνης στην Ιαπωνία.

Η διαφαινόμενη διάσωση της αμερικανικής αυτοκινητοβιομηχανίας -με χρήση κεφαλαίων από το Tarp- επαναφέρει την αισιοδοξία στους επενδυτές ότι οι ΗΠΑ είναι ανά πάσα στιγμή έτοιμες να σώσουν οποιονδήποτε επιχειρηματικό κλάδο θεωρείται σημαντικός για την πραγματική οικονομία.

Ράλι για τις μετοχές αυτοκινητοβιομηχανιών, με την Toyota να ενισχύεται υψηλότερα του 8% και τη Hyundai Motor να καταγράφει άνοδο της τάξης του 5,7%. Σε ανοδική πορεία και οι μετοχές μεταλλευτικών ομίλων, υπό το πρίσμα ότι η ανάκαμψη των αυτοκινητοβιομηχανιών θα οδηγήσει σε αύξηση της ζήτησης μετάλλων, με την BHP Billiton να καταγράφει κέρδη της τάξης του 7,2%.

Άνοδος 4,5% για τον ευρύτερο δείκτη MSCI Ασίας - Ειρηνικού, με το ισοζύγιο ανοδικών - πτωτικών μετοχών να διαμορφώνεται στο 11 προς 1.

Κέρδη 5,2% για τον Nikkei, με τον Hang Seng να ενισχύεται 2,57% και τον ASX στην αγορά της Αυστραλίας να καταγράφει κέρδη της τάξης του 2,31%. Σε ανάλογη πορεία και η αγορά της Ν. Κορέας, με τον δείκτη Kospi να σημειώνει κέρδη πλησίον του 4,93%.

Η προοπτική διάσωσης των αμερικανικών αυτοκινητοβιομηχανιών οδήγησε σε ανοδική πορεία τη Wall Street στη συνεδρίαση της Παρασκευής. Ο Dow Jones ενισχύθηκε 0,75% στις 8.629,68 μονάδες. Ο S&P κατέγραψε κέρδη 0,70% στις 879,73 μονάδες και ο Nasdaq έκλεισε ανοδικά 2,18% στις 1.540,72 μονάδες.

Ισχυρή άνοδο καταγράφουν αυτήν την ώρα τα futures των ευρωπαϊκών αγορών, με τους DAX 30, CAC 40 και FTSE 100 να ενισχύονται από 2,1% έως 2,6% αντίστοιχα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v