Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

«Πάτησαν γκάζι» οι ασιατικές αγορές

Ισχυρή άνοδο για τέταρτη διαδοχική συνεδρίαση για τις ασιατικές αγορές, υπό την ελπίδα ότι το αμερικανικό κογκρέσο θα «περάσει» το πακέτο στήριξης 15 δισ. δολαρίων για την αυτοκινητοβιομηχανία.

«Κολλημένες στο γκάζι της ανόδου», παρέμειναν οι ασιατικές αγορές, ευελπιστώντας ότι το αμερικανικό κογκρέσο θα «περάσει» το πρόγραμμα στήριξης 15 δισ. δολαρίων για την αυτοκινητοβιομηχανία, ελπίδα η οποία οδήγησε υψηλότερα μετοχές του κλάδου.

Ράλι 9% για τις μετοχές των Honda Motor και Hyundai Motor, ενώ ανάλογη πορεία καταγράφει και ο μεταλλευτικός κλάδος, μετά την ανάκαμψη στις τιμές πετρελαίου και χαλκού, με την BHP Billiton να ενισχύεται πλησίον του 7%.

Κέρδη 2,7% για τον ευρύτερο ασιατικό δείκτη MSCI Ασίας-Ειρηνικού, ο οποίος έχει καταγράψει άνοδο 14% από τις 20 Νοεμβρίου, όπου άγγιξε το ιστορικά χαμηλότερο επίπεδό του.

«Υπάρχει η ελπίδα ότι τα συνεχιζόμενα πακέτα στήριξης οικονομιών και επιχειρηματικών κλάδων θα κατορθώσουν να ανακόψουν την «φόρα» της ύφεσης», σημειώνει στο Bloomberg ο κ. Raymond Tang, διαχειριστής κεφαλαίων 5,8 δισ. δολαρίων στην CIMB-Principal Asset Management.

Ισχυρή άνοδος 3,15% για τον Nikkei, ενώ σε ανάλογη τροχιά κινούνται τα χρηματιστήρια Χονγκ Κονγκ και Ν. Κορέας, με τους Hang Seng και Kospi να ενισχύονται 3,98% και 3,62% αντίστοιχα. Στο 1,01% τα κέρδη για τον ASX στην αγορά της Αυστραλίας, ενώ πλησίον του 0,6% ενισχύεται ο κινεζικός CSI 300.

Σε κατοχύρωση κερδών προχώρησαν οι επενδυτές στη Wall Street, στη συνεδρίαση της Τρίτης. Ο Dow Jones υποχώρησε 2,72% στις 8.691,33 μονάδες, ενώ αρνητικά έκλεισε και ο S&P με απώλειες 2,31% στις 888,67 μονάδες. Αντίστοιχα, ο Nasdaq κατέγραψε απώλειες 1,55% στις 1.547,34 μονάδες.

Ήπια ανοδικές τάσεις καταγράφονται, αυτήν την ώρα, στα futures των ευρωπαϊκών αγορών με τον DAX να κινείται έως και 13,2 μονάδες υψηλότερα, τον FTSE 100 να ενισχύεται κατά πέντε μονάδες και τον CAC 40 να σημειώνει άνοδο 10 μονάδων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v