Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μεικτές τάσεις στις ασιατικές αγορές

Μεικτές τάσεις στις ασιατικές αγορές, με τον Nikkei να σημειώνει οριακές απώλειες 0,08%, ενώ ανοδική κίνηση, για μία ακόμη συνεδρίαση, για την κινεζική αγορά, με τον CSI 300 να ενισχύεται υψηλότερα του 1%.

Σε θετική τροχιά, με εξαίρεση τις οριακές απώλειες για τον Nikkei, κατέγραψαν οι ασιατικές αγορές, βοηθούμενες από την ανοδική τροχιά επιχειρήσεων κατασκευής ηλεκτρονικών ειδών, αλλά και από την σημαντική υποχώρηση των τιμών πετρελαίου.

Υψηλότερα του 3% τα κέρδη για τις Nintendo και Korea Electric Power, μετά και την πρόβλεψη της Merrill Lynch για περαιτέρω πτώση στις τιμές πετρελαίου, υπό το πρίσμα ότι με αυτόν τον τρόπο θα υπάρξει κάθετη μείωση του κόστους λειτουργίας των επιχειρήσεων και ταυτόχρονα σημαντική ενίσχυση των καταναλωτικών δαπανών.

Στον αντίποδα συνεχίζεται η «αιμορραγία» των μεταλλευτικών ομίλων, με την BHP Billiton να υποχωρεί 5,2% και την εταιρεία επεξεργασίας άνθρακα της Αυστραλίας Felix Resources να καταγράφει «ελεύθερη πτώση» της τάξης του 35%.

«Φθηνότερο πετρέλαιο σημαίνει περισσότερα χρήματα για τους καταναλωτές και σε ό,τι αφορά τις επιχειρήσεις χαμηλότερο κόστος λειτουργίας», σημειώνει στο Bloomberg ο κ. Nader Naeimi, διαχειριστής κεφαλαίων 85 δισ. δολαρίων στην AMP Capital Investors.

Κέρδη 0,3% για τον ευρύτερο ασιατικό δείκτη MSCI Ασίας-Ειρηνικού, ο οποίος σε εβδομαδιαία βάση έχει υποχωρήσει σε ποσοστό της τάξης του 3,6%.

Οριακές απώλειες 0,08% για τον Nikkei στο Τόκιο, ο οποίος διατηρήθηκε χαμηλότερα από τις 8.000 μονάδες, με τις πιέσεις για την αγορά της Αυστραλίας –με δεδομένη την υψηλή βαρύτητα σε αυτήν μεταλλευτικών ομίλων- να είναι σαφώς αρκούντως ισχυρές, καθώς ο ASX υποχωρεί 1,20%.

Στο 2,30% τα κέρδη για τον Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ, ενώ υψηλότερα του 1% κινείται ο βασικός δείκτης της κινεζικής αγοράς CSI 300.

Μία ακόμη συνεδρίαση για γερά νεύρα στη Wall Street την Πέμπτη, με το «ξεπούλημα» να καταφθάνει τα τελευταία λεπτά. Ο Dow Jones κατέγραψε απώλειες 2,51% στις 8.376,24 μονάδες, ενώ ο Nasdaq σημείωσε πτώση 3,14% στις 1.445,56 μονάδες. Ο S&P υποχώρησε 2,93% στις 845,21 μονάδες.

Σημαντικές απώλειες καταγράφουν, αυτήν την ώρα, τα futures των ευρωπαϊκών αγορών, με τον DAX 30 να αποδυναμώνεται κατά 88 μονάδες, τον FTSE 100 να κινείται 65 μονάδες χαμηλότερα και τον CAC 40 να υποχωρεί κατά 63 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v