Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κέρδη για 4η συνεδρίαση οι ασιατικές αγορές

Κέρδη για 4η ημέρα στις ασιατικές αγορές, με τους επενδυτές να αισιοδοξούν ότι τα μέτρα που λαμβάνονται για έξοδο από την ύφεση, θα δώσουν ώθηση στη ζήτηση για πρώτες ύλες. Εντονο ενδιαφέρον για τράπεζες.

Κέρδη για τέταρτη συνεχόμενη ημέρα καταγράφουν οι ασιατικές αγορές, καθώς γίνεται εμφανής η αισιοδοξία ότι τα «βήματα» των κυβερνήσεων προκειμένου να «βγάλουν» την παγκόσμια οικονομία από την ύφεση θα δώσουν ώθηση στη ζήτηση για πρώτες ύλες κυρίως.

Παράλληλα, έντονη είναι η κινητικότητα στον τραπεζικό κλάδο, με αρκετούς επενδυτές να αγοράζουν μετοχές τραπεζών που είχαν πληγεί σημαντικά το τελευταίο διάστημα.

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού καταγράφει κέρδη 1,5%, ενώ σε ράλι επιδίδεται η αγορά της Αυστραλίας, η οποία ενισχύεται κατά 4,31%, καθώς η πορεία των τιμών του πετρελαίου ενισχύει τις πετρελαϊκές εταιρείες, ενώ σε τροχιά ανόδου κινούνται και οι μετοχές μεταλλευτικών ομίλων, όπως αυτή της BHP Billiton (5,7%).

Πιο μέτρια η άνοδος στο Τόκιο, με τον δείκτη Nikkei να κινείται 1,66% υψηλότερα, καθώς τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν για την βιομηχανική παραγωγή, αυξάνουν τις αποδείξεις ότι η χώρα βρίσκεται σε ύφεση.

Ο δείκτης Hang Seng σημειώνει άνοδο της τάξης του 2,2%, ενώ 1,18% υψηλότερα κινείται ο δείκτης Kospi. Στον αντίποδα πιέσεις δέχεται η κινεζική αγορά, με τον δείκτη CSI 300 να υποχωρεί 1,7%, όσο ακριβώς αποδυναμώνεται και ο Shanghai Composite.

Μεικτή εικόνα καταγράφουν, αυτήν την ώρα, τα futures των ευρωπαϊκών αγορών, με τον DAX 30 να υποχωρεί 1%, ενώ οι FTSE 100 και CAC 40 ενισχύονται πλησίον του 0,5%.  

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v