Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανοδική πορεία για τις ασιαστικές αγορές

Ανοδική πορεία, για τρίτη διαδοχική συνεδρίαση, στις κορυφαίες αγορές της Ασίας, μετά τη χθεσινή μείωση επιτοκίων από την Κίνα. Κέρδη 1,9% για τον Nikkei, κλειστή η αγορά της Ινδίας μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις.

Τρίτη διαδοχική συνεδρίαση ανόδου για τις ασιατικές αγορές, μετά τη μείωση των κινεζικών επιτοκίων στο χαμηλότερο επίπεδο 11 ετών, αλλά και τη θετική πορεία που ακολουθεί ο κλάδος τεχνολογίας και μετάλλων.

Κλειστή παραμένει η αγορά της Ινδίας μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις στη Μουμπάη που στοίχησαν τη ζωή σε περισσότερους από 100 ανθρώπους.

Επιστροφή στα κέρδη για τις μετοχές μεταλλευτικών ομίλων με την BHP Billiton να κινείται 5,7% υψηλότερα στην αγορά της Αυστραλίας, ενώ ισχυρά ανοδικά κινούνται οι περισσότεροι τίτλοι στο χρηματιστήριο της Κίνας, με Komatsu Ltd και China Vanke να ενισχύονται 6,5% και 4,4% αντίστοιχα.

Στο 1,8% τα κέρδη για τον ευρύτερο δείκτη MSCI Ασίας-Ειρηνικού, με το ισοζύγιο ανοδικών-πτωτικών μετοχών να διαμορφώνεται στο 3 προς 1.

Ανάλογη εικόνα καταγράφει η αγορά της Ιαπωνίας, με τον Nikkei να ενισχύεται 1,95%. Κέρδη 1,08% για τον Hang Seng στην αγορά του Χονγκ Κονγκ, ενώ πλησίον του 1,40% ενισχύεται ο δείκτης ASX στο χρηματιστήριο της Αυστραλίας. Στο ίδιο μήκος κύματος κινείται και η αγορά της Κίνας, με τον Shanghai Composite να ενισχύεται 1,40%.

Σε ανάλογη πορεία κινήθηκε στη χθεσινή συνεδρίαση και η Wall Street, η οποία θα παραμείνει σήμερα κλειστή λόγω της αργίας για τον εορτασμό της Ημέρας των Ευχαριστιών. Αποτέλεσμα να αναμένονται αρκετά "χαλαρές συνθήκες" στις ευρωπαϊκές αγορές, τα futures των οποίων κινούνται ανοδικά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v