Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πτώσης συνέχεια στις ασιατικές αγορές

Στο «κόκκινο» για τρίτη συνεχόμενη συνεδρίαση κινήθηκαν οι περισσότερες ασιατικές αγορές, καθώς τα στοιχεία δείχνουν περαιτέρω επιβράδυνση της οικονομίας, πλήττοντας εμπορεύματα και τράπεζες.

Πτωτικές τάσεις στις ασιατικές αγορές, με τις πιέσεις να επικεντρώνονται στις μετοχές χρηματοοικονομικών ομίλων και μεταλλευτικών εταιρειών καθώς συνεχίζονται οι ανησυχίες τόσο για την πορεία των δύο συγκεκριμένων κλάδων όσο και για αυτήν της ευρύτερης οικονομίας.

Πτώση 7,9% για την Sumitomo Mitsui Financial, τον τρίτο μεγαλύτερο τραπεζικό όμιλο της Ιαπωνίας, μετά την ανακοίνωση ότι έχει «ανάγκη» περί των 4,1 δισ. δολαρίων για να στηρίξει την ρευστότητά της.

Ήπια πτωτικά κινήθηκε ο ευρύτερος ασιατικός δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού με απώλειες 0,4%, ενώ το τελευταίο διήμερο η πτώση του διαμορφώθηκε υψηλότερα του 3%. Ο δείκτης έχει καταγράψει πτώση της τάξης του 50% από τις αρχές του έτους.

Στο 0,66% οι απώλειες για τον Nikkei, με τον νοτιοκορεατικό Kospi να υποχωρεί υψηλότερα του 1%. Στον αντίποδα διαθέσεις ράλι στην κινεζική αγορά, όπου ο δείκτης CSI 300 ενισχύεται 6,5%, με στήριξη από τις μετοχές αυτοκινητοβιομηχανιών καθώς και στην Κίνα προετοιμάζεται πρόγραμμα στήριξης του κλάδου.

Σε ανοδική τροχιά κινείται και το χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ με τον δείκτη Hang Seng να ενισχύεται 0,57%.

Σταθεροποιητικές τάσεις καταγράφονται, αυτήν την ώρα, στα futures των ευρωπαϊκών αγορών, με τον DAX 30 να κινείται από 7 έως 27 μονάδες υψηλότερα, τον FTSE 100 να υποχωρεί πλησίον των 7 μονάδων και τον CAC 40 να ενισχύεται κατά 30 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v