Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πτώση πλην Nikkei στις ασιατικές αγορές

Σε πορεία υποχώρησης, με φωτεινή εξαίρεση την ιαπωνική αγορά, κινήθηκαν τα ασιατικά χρηματιστήρια, λόγω πιέσεων στους δεικτοβαρείς ενεργειακούς τίτλους. Κέρδη 0,71% για Nikkei.

Σε πορεία υποχώρησης οι περισσότερες ασιατικές αγορές, με μοναδική εξαίρεση τον ιαπωνικό Nikkei, ο οποίος κατόρθωσε να ξεπεράσει το σοκ εισόδου της ιαπωνικής οικονομίας σε ύφεση και να καταγράψει κέρδη της τάξης του 0,71%.

Στον αντίποδα, και εξαιτίας των πιέσεων σε ενεργειακούς ομίλους, καθώς ο "μαύρος χρυσός" εξακολουθεί να υποχωρεί, οι υπόλοιπες ασιατικές αγορές κινήθηκαν σε αρνητικό έδαφος.

Απώλειες 5,4% για τη Mitsubishi Estate, ενώ πλησίον του 4,9% αποδυναμώθηκε ο τίτλος της BHP Billiton.

"Η μεγάλη ανησυχία των επενδυτών έγκειται στο εύρος αλλά και στη διάρκεια της ύφεσης που πλήττει την παγκόσμια οικονομία", σημειώνει στο Bloomberg η κ. Dapne Roth, επικεφαλής επενδύσεων της ABN Amro Private Bank στη Σιγκαπούρη.

Απώλειες 0,6% για τον ευρύτερο ασιατικό δείκτη MSCI Ασίας - Ειρηνικού, ενώ ιδιαίτερα ισχυρές πιέσεις δέχτηκε η αγορά της Αυστραλίας, με τον ASX να υποχωρεί σε ποσοστό της τάξης του 2,54%. Οριακά χαμηλότερα κατά 0,15% κινήθηκε ο Hang Seng, ενώ ισχυρότερες ήταν οι πιέσεις για τον Kospi της Ν. Κορέας με πτώση της τάξης του 0,91%.

Οι ασιατικές αγορές που βρέθηκαν στο "κόκκινο" ακολουθούν το παράδειγμα της Wall Street, η οποία στη συνεδρίαση της Παρασκευής -και λόγω κατοχύρωσης κερδών- σημείωσε σημαντική υποχώρηση. Πιο συγκεκριμένα ο δείκτης Dow Jones έκλεισε με απώλειες 3,82% στις 8.497,31 μονάδες. Ο Nasdaq, αποδίδοντας τη ζοφερή εικόνα που μεταδίδουν οι εταιρίες τεχνολογίας, σημείωσε πτώση 5% στις 1.516,85 μονάδες, ενώ ο S&P 500 υποχώρησε κατά 4,17% στις 873,29 μονάδες.

Πτωτικό ξεκίνημα δείχνουν αυτήν την ώρα τα futures των ευρωπαϊκών αγορών, με τον DAX 30 να υποχωρεί σε ποσοστό της τάξης του 0,67%. Πτώση έως 42 μονάδες για τον FTSE 100 και αποδυνάμωση κατά 41 μονάδες για τον CAC 40.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v