Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΗΠΑ: Σε επίπεδα '40 κατοικίες-τιμές καταναλωτή

Σε επίπεδα δεκαετίας 1940 εκτιμούν οι αναλυτές πως θα υποχωρήσουν τόσο η έναρξη κατασκευής νέων κατοικιών όσο και ο δείκτης τιμών καταναλωτή στις ΗΠΑ, τα στοιχεία των οποίων θα ανακοινωθούν την Τετάρτη.

ΗΠΑ: Σε επίπεδα 40 κατοικίες-τιμές καταναλωτή
Σε επίπεδα δεκαετίας 1940 εκτιμούν οι αναλυτές πως θα υποχωρήσουν τόσο η έναρξη κατασκευής νέων κατοικιών όσο και ο δείκτης τιμών καταναλωτή στις ΗΠΑ.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των αναλυτών, οι νέες κατοικίες αναμένεται να μειωθούν σε 776.000 τον Οκτώβριο, έναντι 817.000 τον Σεπτέμβριο, καταγράφοντας νέο χαμηλό μεταπολεμικό ρεκόρ. Τα στοιχεία για την έναρξη κατασκευής νέων κατοικιών αναμένεται να ανακοινωθούν την Τετάρτη.

Εν τω μεταξύ, την ίδια μέρα θα ανακοινωθούν και τα στοιχεία για τις τιμές καταναλωτή, με τους αναλυτές να αναμένουν υποχώρηση του δείκτη τιμών καταναλωτή κατά 0,9% τον Οκτώβριο, τη μεγαλύτερη μηνιαία πτώση από το 1947.

Η βιομηχανική παραγωγή πάντως εκτιμάται ότι θα εμφανίζει μικρή άνοδο τον Οκτώβριο, με τους αναλυτές να αναμένουν ανάκαμψή της κατά 0,5%, έπειτα από πτώση 2,8% που είχε εμφανίσει τον προηγούμενο μήνα. Τα στοιχεία για τη βιομηχανική παραγωγή στις ΗΠΑ θα ανακοινωθούν σήμερα Δευτέρα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v