Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Επέστρεψαν οι ανησυχίες στις ασιατικές αγορές

Σε πτωτική τροχιά οι ασιατικές αγορές, λόγω των απωλειών στη Wall, της ενίσχυσης του γεν, της ανησυχίας για τα εταιρικά κέρδη. Επιφυλάξεις για την ερχόμενη σύνοδο των G20. Πτώση 3% για τον Nikkei.

Επιστροφή σε πτωτική τροχιά για τις κορυφαίες ασιατικές αγορές, καθώς οι ανησυχίες για την πορεία της εταιρικής κερδοφορίας επανέρχονται με δριμύτητα, ενώ αρνητικός παράγοντας κατέστη και η υποχώρηση σε ιστορικό χαμηλό της επιχειρηματικής εμπιστοσύνης στην Αυστραλία.

Η πτώση για την Ασία καταφθάνει μετά την αντίστοιχη πορεία της Wall Street στη συνεδρίαση της Δευτέρας, όπου ο Dow Jones υποχώρησε κατά 0,82% στις 8.870,54 μονάδες, ενώ ο Nasdaq κατέγραψε απώλειες 1,86% στις 1.616,74 μονάδες. Την πτώση ακολούθησε και ο S&P 500 με απώλειες 1,27%, στις 919,21 μονάδες.

Κάθετη πτώση 9,5% για τον τίτλο της Citizen, με την Alumina να υποχωρεί 12% και τη μετοχή της Macquarie Group να αποδυναμώνεται 10%.

Απώλειες 3,1% για τον ευρύτερο δείκτη MSCI Ασίας - Ειρηνικού, ενώ 3% χαμηλότερα κινείται ο Nikkei. Της αποδυνάμωσης δεν «ξεφεύγει» καμία ασιατική αγορά, με τους δείκτες ASX και Hang Seng στα χρηματιστήρια Αυστραλίας και Χονγκ Κονγκ να καταγράφουν πτώση 3,58% και 4,44%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v