Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ράλι στις ασιατικές αγορές, με κινεζική βοήθεια

Ράλι στην αγορά του Χονγκ Κονγκ και κέρδη στις περισσότερες ασιατικές χρηματιστηριακές αγορές, μετά την ανακοίνωση «πακέτου» στήριξης ύψους 586 δισ. δολαρίων της κινεζικής οικονομίας. Κέρδη άνω του 5,8% για Nikkei.

Ράλι στην αγορά του Χονγκ Κονγκ και κέρδη στις περισσότερες ασιατικές χρηματιστηριακές αγορές, μετά την ανακοίνωση «πακέτου» στήριξης ύψους 586 δισ. δολαρίων της κινεζικής οικονομίας.

Σύμφωνα με τα κινεζικά μέσα ενημέρωσης, το «πακέτο» αυτό, το οποίο θα έχει ορίζοντα διετίας, θα αφορά στη «χαλάρωση» των όρων των δανείων και στη μείωση της φορολογίας, ενώ θα προβλέπει και πρόγραμμα σημαντικών δαπανών για υποδομές και για την αγορά κατοικίας.

Οι μετοχές των εταιριών του κλάδου των εμπορευμάτων ενισχύονταν σημαντικά, καθώς το «πακέτο» αυτό εκτιμάται ότι θα αυξήσει τη ζήτηση για οικοδομικά υλικά και ενεργειακά προϊόντα.

Ο δείκτης Nikkei καταγράφει κέρδη της τάξης του 5,8%, ενώ άνοδο μεγαλύτερη του 4% σημειώνει ο δείκτης Topix. Ο Hang Seng ενισχύεται κατά 4,9%, ο Shanghai Composite κατά 3,2%, ενώ υψηλότερα κατά 1,6% κινείται ο δείκτης Kospi και κατά 1,4% ο ASX.

Αντιθέτως, πτωτικά κινούνταν ο δείκτης Taiex της Ταϊβάν, παρά την απόφαση της Κεντρικής Τράπεζας της χώρας να προχωρήσει σε μείωση των επιτοκίων της κατά 25 μονάδες βάσης, την τέταρτη μείωση μέσα σε δύο μήνες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v