Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

"Μεικτή" εικόνα στις ασιατικές αγορές

Αντιστροφή τάσεων, στα τελευταία λεπτά των συνεδριάσεων για τις ασιατικές αγορές, με τον Nikkei να είναι ο μοναδικός δείκτης που συγκράτησε τα κέρδη του στο 7%, ενώ έντονη μεταβλητότητα καταγράφεται στο Χονγκ Κονγκ

Σημαντικός περιορισμός κερδών για τις ασιατικές αγορές, οι οποίες ξεκίνησαν με "φόρα", αλλά ανέκρουσαν πρύμναν, μετά την ανακοίνωση εταιρικών μεγεθών, χαμηλότερων των προσδοκιών της αγοράς.

Αποτέλεσμα το χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ βρίσκεται αντιμέτωπο με έντονη μεταβλητόητα, με τον δείκτη Hang Seng αρχικώς να "μηδενίζει" πλήρως τα κέρδη του, ενώ κατόπιν κατόρθωσε να καλύψει αρκετές απώλειες και να ενισχύεται κοντά στο 0,85%.

Αντίθετα "ανθεκτική" αποδείχθηκε η ιαπωνική αγορά, στηριζόμενη στην πολύ καλή πορεία των μετοχών εταιρειών όπως οι Mitsubishi UFJ Financial Group με άνοδο 8,7% αλλά και η Toyota Motor με κέρδη υψηλότερα του 8%.

Στο 2,3% τα κέρδη για τον ευρύτερο δείκτη MSCI Ασίας-Ειρηνικού, ο οποίος, πάντως, από την αρχή του έτους έχει "χάσει" σχεδόν το 50% της κεφαλαιοποίησής του. Σε θετική τροχιά οι αγορές Αυστραλίας και Χονγκ Κονγκ με τους δείκτες ASX και Hang Seng να σημειώνουν κέρδη της τάξης του 1,34% και 1,36% αντίστοιχα.

Στον αντίποδα αρνητική πορεία ακολουθεί η κινεζική αγορά, αν και όχι με ιδιαίτερα ισχυρή πτώση, καθώς ο CSI 300 υποχωρεί 0,5%, με τους Shanghai Composite και Shenzhen Composite να αποδυναμώνονται 0,5% και 0,2% αντιστοίχως.

Σε διαδικασία «ξέφρενης ανόδου» βρέθηκε η Wall Street στη συνεδρίαση της Τρίτης, με τον Dow Jones να σημειώνει κέρδη της τάξης του 10,88%, ενώ σε ανάλογη πορεία βρέθηκαν S&P 500 και Nasdaq με κέρδη 10,79% και 9,53%.

Ισχυρά ανοδικά κινούνται, αυτήν την ώρα, τα futures των ευρωπαϊκών αγορών, με τον DAX 30 να ενισχύεται 3,1%, τον FTSE 100 στο 5% και τον CAC 40 πλησίον του 4,8%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v