Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στο "βαθύ κόκκινο" για τρίτη μέρα η Ασία

Οι φόβοι για ύφεση πλήττουν τις ασιατικές αγορές, που συνεχίζουν την έντονα πτωτική πορεία τους για τρίτη συνεδρίαση. Κάτω από το ψυχολογικό όριο των 8.000 μονάδων ο Nikkei, σε χαμηλά τριετίας οι περισσότεροι δείκτες.

Οι φόβοι για ύφεση πλήττουν τις ασιατικές αγορές, που συνεχίζουν την έντονα πτωτική πορεία τους για τρίτη συνεδρίαση. Οι δείκτες της Ιαπωνίας, του Χονγκ Κονγκ, της Νοτίου Κορέας, της Αυστραλίας, της Σιγκαπούρης, της Ταϊβάν υποχωρούν στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων τριών ετών τουλάχιστον.

Το κλίμα επιβαρύνεται από τη μείωση των προβλέψεων της Sony Corp. για την κερδοφορία της και την επιβράδυνση του ρυθμού ανάπτυξης της οικονομίας της Νοτίου Κορέας, που εντείνουν τις ανησυχίες ότι η επιβράδυνση της παγκόσμιας οικονομίας πλήττει τη ζήτηση για τις εξαγωγές της περιοχής.

Ο δείκτης Nikkei, που υποχώρησε κάτω από το σημαντικό ψυχολογικό όριο των 8.000 μονάδων, κατέγραψε πτώση 9,6%, ενώ απώλειες 10,6% έγραψε ο δείκτης Kospi της Νοτίου Κορέας.

Απώλειες 7,5% για τον Topix, πτώση μεγαλύτερη του 2,5% για τον δείκτη ASX, ενώ ο Hang Seng έκλεισε κάτω από τις 13.000 μονάδες, με πτώση 7%. Ο δείκτης Singapore Straits Times έκλεισε 8% χαμηλότερα, ο ινδικός Sensex υποχώρησε κατά 6,8%, ενώ πτώση 1,9% κατέγραψε ο Shanghai Composite.
 


ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v