Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εκτόξευση Nikkei 14,1% μετά το ράλι στη Wall

Πάρτι στα ιαπωνικά χρηματιστήρια, με το Nikkei να εκτοξεύεται 14,15%, μετά το ράλι του 11% στη Wall καθώς οι επενδυτές αντιδρούν θετικά στα σχέδια ΗΠΑ και Ευρώπης να ενισχύσουν κεφαλαιακά τις τράπεζες.

Στα ύψη οι ιαπωνικές μετοχές, με τον δείκτη Nikkei να καταγράφει άνοδο που πλησιάζει το 14,15%, μετά το ράλι των δεικτών της Wall Street σε επίπεδα άνω του 11%, καθώς οι επενδυτές αντιδρούν θετικά στα σχέδια των ΗΠΑ και της Ευρώπης να ενισχύσουν κεφαλαιακά τις τράπεζες και να δώσουν ώθηση στις οικονομικές μετοχές που επλήγησαν από τις απώλειες της προηγούμενης εβδομάδας.

Σε ράλι επιδίδονται και οι υπόλοιπες ασιατικές αγορές, αν και η Κίνα καταγράφει τα μικρότερα κέρδη (πέριξ του 2%).

Ο δείκτης Nikkei διαμορφώνεται 14,15% υψηλότερα, ενώ κέρδη μεγαλύτερα του 13% καταγράφει και ο δείκτης Topix.

Στην Αυστραλία ο δείκτης ASX ενισχύεται κατά 3,7%, υψηλότερα κατά 4,39% ο Hang Seng και κέρδη 5,19% για τον δείκτη Kospi.

Καθ' όλα εντυπωσιακό ράλι κατέγραψε η Wall Street στην πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδας, με τον Dow Jones να σημειώνει κέρδη 11,03%, τον S&P 500 να καταγράφει άνοδο 11,58% και τον Nasdaq να ενισχύεται 11,81%.

Ισχυρή ανοδική κίνηση καταγράφεται αυτήν την ώρα στα futures των ευρωπαϊκών αγορών, με τον DAX 30 να ενισχύεται 5,9%, τον FTSE 100 να σημειώνει κέρδη 6,6% και τον CAC 40 να κινείται 6,5% υψηλότερα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v