Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Προσπάθεια σταθεροποίησης στις ασιατικές αγορές

Η μείωση επιτοκίων από τέσσερις ασιατικές τράπεζες, αλλά και η ελπίδα ότι το sell-off τελικώς ήταν υπερβολικό, οδηγεί στην προσπάθεια σταθεροποίησης των αγορών της Ασίας. Έντονη μεταβλητότητα για Nikkei, με πτώση 0,39%. 

Η απόφαση τεσσάρων ασιατικών τραπεζών να ακολουθήσουν το παράδειγμα των κορυφαίων κεντρικών τραπεζών της υφηλίου και να προχωρήσουν σε μείωση επιτοκίων, βοηθά στην επίτευξη κατ’ αρχήν σταθεροποίησης στις αγορές της Ασίας.

Ανοδικές τάσεις για τους τραπεζικούς ομίλους, μετά από ένα εντυπωσιακό sell-off τις προηγούμενες ημέρες, με την Industrial & Commercial Bank of China να ενισχύεται 6,1%, ενώ σε θετική τροχιά κινούνται και οι μετοχές ομίλων οι οποίες εξαρτώνται άμεσα από το ύψος του κόστους δανεισμού.

Στο 2,8% τα κέρδη για τον ευρύτερο δείκτη MSCI Ασίας-Ειρηνικού, ο οποίος σε διάστημα 15 ημερών έχει σημειώσει απώλειες της τάξης του 16%. Έντονη μεταβλητότητα στην ιαπωνική αγορά, με τον Nikkei να «ακροβατεί» μεταξύ θετικού και αρνητικού πρόσημου, με τις απώλειές του αυτήν την ώρα να αγγίζουν το 0,39%.

Ισχυρότερες οι πιέσεις για την αγορά της Αυστραλίας, με τον δείκτη ASX να υποχωρεί 1,53%, ενώ σε σχεδόν «ολική επαναφορά» κινείται το χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ, όπου ο Hang Seng ενισχύεται 2,65%.

Στην προσπάθεια ανάκαμψης «συμμετέχουν» και οι τρεις βασικοί δείκτες της Κίνας, με τον CSI 300 να ενισχύεται πλησίον του 0,5%. Άνοδος 0,6% για Shanghai Composite και 0,5% για Shenzhen Composite.

Η μείωση επιτοκίων και οι συντονισμένες παρεμβάσεις διάσωσης τραπεζών δεν «έπιασαν» στην Wall Street, με αποτέλεσμα την καταγραφή νέων ισχυρών πιέσεων στη συνεδρίαση της Τετάρτης. Πιο συγκεκριμένα ο Dow Jones υποχώρησε 2,0%, στις 9.258 μονάδες, ενώ ο Nasdaq κατέγραψε απώλειες 0,83%, στις 1.740 μονάδες. Πτώση 1,13% για τον S&P 500, στις 984 μονάδες.

Ήπια ανοδικά κινούνται αυτήν την ώρα τα futures των ευρωπαϊκών αγορών, με τον DAX 30 να ενισχύεται 0,4%, τον FTSE 100 να κινείται 1% υψηλότερα και τον CAC 40 να καταγράφει άνοδο 0,3%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v