Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Δεν «έπεισε» τις ασιατικές αγορές η Γερουσία

Η ψήφιση του σχεδίου Paulson από τη Γερουσία, δεν είχε την αναμενόμενη επίδραση στις διαθέσεις των επενδυτών στις ασιατικές αγορές, οι οποίες ακολουθούν πορεία υποχώρησης. Πτώση 1,39% για Nikkei.

Η παγκόσμια οικονομία και η ανησυχία ότι η υποχώρησή της θα καταστεί περισσότερο σοβαρή, μοιάζει να ενδιαφέρει πολύ περισσότερο από την ψήφιση του σχεδίου Paulson, τους επενδυτές στις ασιατικές αγορές.

Παράλληλα η υποχώρηση των πωλήσεων αυτοκινήτων στις ΗΠΑ στο χαμηλότερο επίπεδο 17 ετών τον Σεπτέμβριο, οδηγεί σε ισχυρές απώλειες τις μετοχές αυτοκινητοβιομηχανιών, με αυτήν της Toyota να υποχωρεί υψηλότερα του 3%. Απώλειες 3% για την BHP Billiton, μετά την πρόβλεψη της Merrill Lynch ότι οι τιμές σιδηρομεταλλεύματος θα ενισχυθούν χαμηλότερα από την προηγούμενη εκτίμησή της.

«Οι επενδυτές φοβούνται ότι τόσο οι οικονομικές συνθήκες όσο και η εταιρική κερδοφορία θα συνεχίσουν να είναι δυσχερείς παρά την ψήφιση του σχεδίου διάσωσης», δηλώνει στο Bloomberg, ο Masaru Hamaskai, στρατηγικός αναλυτής της Toyota Asset Management.

Στο 1,3% οι απώλειες για τον ευρύτερο δείκτη MSCI Ασίας-Ειρηνικού, ενώ σήμερα δεν λειτουργούν οι αγορές Μαλαισίας, Ινδονησίας και Πακιστάν, με την αγορά της Κίνας να παραμένει κλειστή καθ’ όλη τη διάρκεια της τρέχουσας εβδομάδας.

Αρκετά ισχυρές οι πιέσεις και στην ιαπωνική αγορά με τον Nikkei να υποχωρεί 1,39%. Πτώση 1,24% για τον Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ και πλησίον του 0,35% οι απώλειες για τον ASX στην Αυστραλία.

Έντονη νευρικότητα και διακυμάνσεις επικράτησαν στη συνεδρίαση της Τετάρτης στην Wall Street, καθώς οι επενδυτές βρίσκονταν εν αναμονή της ψήφισης του σχεδίου Paulson στην Γερουσία. Ο Dow Jones ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση στις 10.831 μονάδες με πτώση 0,18%, ενώ ο Nasdaq υποχώρησε 1,07%, στις 2.069 μονάδες. Απώλειες 0,32% για τον S&P 500, στις 1.161 μονάδες.

Ανοδικές τάσεις επικρατούν, αυτήν την ώρα, στα futures των ευρωπαϊκών αγορών, με τον DAX 30 να κινείται 10 μονάδες υψηλότερα, τον FTSE 100 πλησίον των 34 μονάδων και τον CAC 40 να ενισχύεται κατά οκτώ μονάδες. Αντίθετα πτωτική κίνηση καταγράφεται στα futures της Wall Street, με τον Dow Jones να υποχωρεί 1%, τον S&P 500 στο 1,14% και τον Nasdaq πλησίον του 1,04%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v