Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τρίτη πτωτική συνεδρίαση στην Ασία

Υποχώρησαν επί τρίτη συνεχόμενη συνεδρίαση τα ασιατικά χρηματιστήρια, καθώς διαφαίνεται ότι το πρόγραμμα διάσωσης τραπεζών ΗΠΑ δεν θα συμφωνηθεί αρκετά γρήγορα ώστε να περιορίσει την ζημιά στην παγκόσμια οικονομία.

Υποχώρησαν επί τρίτη συνεχόμενη συνεδρίαση τα ασιατικά χρηματιστήρια, με πιέσεις κυρίως από τον κλάδο αυτοκινητοβιομηχανιών και παραγωγών εμπορευμάτων, καθώς διαφαίνεται ότι το αμερικανικό πρόγραμμα διάσωσης τραπεζών δεν θα συμφωνηθεί αρκετά σύντομα ώστε να περιορίσει την ζημιά στην παγκόσμια οικονομία.

Η ανακοίνωση μεγαλύτερης της αναμενόμενης επιβράδυνσης στις εξαγωγές της Ιαπωνίας (+0,3%) επέτεινε τις πιέσεις.

Ο δείκτης MSCI Ασίας Ειρηνικού υποχώρησε 0,9%.

Ο Nikkei στο Τόκιο υποχώρησε επίσης 0,9% εν μέρει και επειδά παρά πολλές μετοχές του δείκτη διαπραγματεύονται σήμερα χωρίς το δικαίωμα στο μέρισμα.

Εξαίρεση στην πτώση ο δείκτης CSI 300 στην Κίνα, ενισχύθηκε 4,6% κατόπιν της ανακοίνωσης των δύο χρηματιστηρίων της επικράτειας για χαλάρωση των ρυθμίσεων περί αγορών μετοχών από μετόχους μεριδίων πλειοψηφίας.

Μικρές διακυμάνσεις και συχνές εναλλαγές προσήμων χαρακτήρισαν τη συνεδρίαση της Wall χθες. Ο δείκτης Dow Jones διαμορφώθηκε τελικώς με πτώση 0,27%, ενώ ο Nasdaq κέρδισε 0,11% και ο S&P υποχώρησε 0,2%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v