Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Βύθιση τραπεζικών μετοχών στην Ασία

Η ένταξη της Lehman σε καθεστώς προστασίας από την χρεοκοπία αλλά και η εξαγορά της Merrill Lynch από την Bank of America, οδηγούν σε «ελεύθερη πτώση» τους τραπεζικούς τίτλους στην Ασία. Αργία για Τόκιο, Σαγκάη.

Η «άξαφνη» απόφαση της Bank of America να προχωρήσει σε εξαγορά της Merrill Lynch αλλά κυρίως η ανακοίνωση ότι η Lehman Brothers τίθεται σε προστασία από την χρεοκοπία ήταν αρκετή για να βυθίσει τις τραπεζικές μετοχές στην Ασία.

Η έλλειψη, πάντως, συνεδρίαση – λόγω αργίας – σε Τόκιο, Κίνα, Χονγκ Κονγκ και Ν. Κορέα, καθιστά σαφές ότι η όποια αντίδραση των ασιατικών αγορών δεν έχει ακόμη «ολοκληρωθεί» και το πιθανότερο είναι ότι θα πραγματοποιηθεί στη συνεδρίαση της Τρίτης.

Πτώση 9,8% για τη μετοχή της Macquarie Group, ενώ σε πορεία κάθετης υποχώρησης κινούνται τόσο τα futures των ευρωπαϊκών αγορών, όσο και αυτά της Wall Street.

Απώλειες 1,5% για τον MSCI Ασίας-Ειρηνικού (εκτός Ιαπωνίας), με τους 10 κλαδικούς δείκτες να σημειώνουν σημαντική αποδυνάμωση. Στο 1,66% διαμορφώνονται οι απώλειες για τον ASX στην Αυστραλία.

Κάτι παραπάνω από ισχυρές οι απώλειες στα futures των ευρωπαϊκών αγορών, με τον DAX 30 να υποχωρεί 2,6%, τον FTSE 100 πλησίον του 2% και τον CAC 40 κατά 3,2%.

Ανάλογη η εικόνα και στα προθεσμιακά συμβόλαια της Wall Street, όπου ο Dow Jones αποδυναμώνεται 2,80%, ο S&P 500 πλησίον του 3,42% και ο Nasdaq κατά 2,71%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v