Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ράλι στην Ασία λόγω Freddie-Fannie

Εντυπωσιακά κέρδη σημειώνουν οι ασιατικές αγορές αλλά και τα futures των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων και της Wall Street, μετά την απόφαση του αμερικανικού δημοσίου να πάρει υπό τη «σκέπη» του τις Freddie και Fannie.

Η απόφαση του αμερικανικού υπουργείου Οικονομικών να αναλάβει τη διαχείριση των Freddie Mac και Fannie Mae ήταν αρκετή για να πυροδοτήσει κρεσέντο αγορών στα ασιατικά χρηματιστήρια, με τις μετοχές χρηματοοικονομικών ομίλων να σημειώνουν ισχυρή άνοδο.

Κέρδη 4% για τον δείκτη MSCI Ασίας-Ειρηνικού, με τον κλαδικό MSCI Asia Pacific Financial να καταγράφει άνοδο της τάξης του 6,7%. Ισχυρή άνοδος και για τα 10ετή ομόλογα, με τις αποδόσεις να διαμορφώνονται σε υψηλό δύο μηνών, ενώ στον αντίποδα κάθετη πτώση, σε χαμηλό επτά εβδομάδων, καταγράφει το γεν έναντι του ευρώ.

«Η αγορά γνώριζε ότι τα προβλήματα των Freddie Mac και Fannie Mae είναι πολύ «βαθιά» για να μπορέσουν να τα λύσουν οι διοικήσεις τους. Η απόφαση του αμερικανικού υπουργείου Οικονομικών καθιστά σαφές ότι το επιτελείο του είναι έτοιμο να πράξει ό,τι είναι απαραίτητο για να υπάρξει περιορισμός της πιστωτικής κρίσης», σημειώνει ο κ. Kwon Hyeuk Bo, επικεφαλής επενδύσεων στην Daishin Investment Trust Management.

Σε ανάλογη «διάθεση» ξέφρενου ράλι βρίσκονται τα χρηματιστήρια της Ιαπωνίας, με τον Nikkei να ενισχύεται 3,50% αλλά και αυτά Χονγκ Κονγκ και Αυστραλίας, όπου οι δείκτες Hang Seng και ASX ενισχύονται 3,42% και 3,87%.

Εντελώς αδιάφορη στην διάσωση των Freddie και Fannie εμφανίζεται η κινεζική αγορά, όπου ο δείκτης CSI 300 υποχωρεί κατά 2,1%.

Αντίθετα εξαιρετικά αισιόδοξοι εμφανίζονται οι επενδυτές τόσο στην Ευρώπη όσο και στη Wall Street, με τα futures των κορυφαίων δεικτών να καταγράφουν εντυπωσιακό ράλι. Πιο συγκεκριμένα ο Dow Jones ενισχύεται 2,57%, με τον S&P 500 να σημειώνει άνοδο 3,03% και τον Nasdaq στο 2,40%.

Ανάλογες διαθέσεις και στις ευρωπαϊκές αγορές, με τα futures του DAX 30 να κινούνται 2,9% υψηλότερα, τον FTSE 100 να ενισχύεται 3,4% και τον CAC 40 πλησίον του 4,3%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v