Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μικτή εικόνα στην Ασία κατόπιν της Wall

Μικτή εικόνα, στον απόηχο σταθεροποιητικής συνεδρίασης στην Wall , επικρατεί στις ασιατικές αγορές. Στο επίκεντρο η εύρωστη κερδοφορία επιχειρήσεων από τον κλάδο εμπορευμάτων και ναυτιλίας.

Ανάκαμψη τιμών, στον απόηχο της ανοδικής αντίδρασης στην Wall Street, σημειώθηκε στις ασιατικές αγορές, με επίκεντρο στην εύρωστη κερδοφορία επιχειρήσεων από τον κλάδο εμπορευμάτων.

Ο δείκτης MSCI Ασίας Ειρηνικού ενισχύθηκε 0,5%.

Ο Nikkei στο Τόκιο υποχώρησε ανεπαίσθητα, εξαιτίας πιέσεων στον κατασκευαστικό κλάδο κατόπιν χρεοκοπίας της εταιρίας ανάπτυξης ακινήτων Sohken Homes.

Η Woodside Petroleum, εταιρία πετρελαίου και φυσικού αερίου ενισχύθηκε 2,8% κατόπιν ανακοίνωσης αύξησης κερδών.

Η ναυτιλιακή China Cosco εκτινάχθηκε 3,2% κατόπιν υπερδιπλασιασμού καθαρών κερδών.

Στον αντίποδα, η Mitsubishi Estate υποχώρησε κάθετα μετά την χρεοκοπία της ανταγωνιστικής της Sohken Homes και η Macquarie Group διολίσθησε σε χαμηλό τεσσάρων ετών, όταν η UBS υποβάθμισε την μεγαλύτερη χρηματιστηριακή της Αυστραλίας.

Οι μισές περίπου ασιατικές αγορές υποχώρησαν, ενώ οι υπόλοιπες ενισχύθηκαν. Στην Κίνα, ο δείκτης CSI υποχωρεί μια ώρα πριν το κλείσιμο κατά 1,29%.

Στη Νέα Υόρκη χθες, επικράτησε σταθεροποιητική εικόνα, μετά από δυο συνεδριάσεις έντονης μεταβλητότητας. Ο Dow Jones έκλεισε τελικώς με άνοδο 0,23%, ενώ ο Nasdaq υποχώρησε κατά 0,15% και ο S&P ενισχύθηκε 0,37%.

Οι προθεσμιακές αγορές προοιωνίζονται ήπια διορθωτικό άνοιγμα για τον δείκτη DAX.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v