Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε χαμηλό 2ετίας οι ασιατικές αγορές

Οι ανησυχίες για την πιστωτική κρίση επέστρεψαν και μαζί με αυτές και οι αθρόες ρευστοποιήσεις, με αποτέλεσμα οι ασιατικές αγορές να κινούνται στο χαμηλότερο διετίας. Πτώση 2,4% για Nikkei.

Οι ανησυχίες για την πιστωτική κρίση επέστρεψαν και μαζί με αυτές και οι αθρόες ρευστοποιήσεις, με αποτέλεσμα οι ασιατικές αγορές να κινούνται στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων δύο ετών.

"Οι επενδυτές μοιάζουν τρομοκρατημένοι", σημειώνει ο κ. Masaru Hamasaki, στρατηγικός αναλυτής της Toyota Asset Management. "Αυτό που υποβόσκει στη σημερινή κάθετη υποχώρηση είναι οι ανησυχίες των επενδυτών για τις προοπτικές της παγκόσμιας οικονομίας".

Ο τραπεζικός κλάδος εκ νέου στο επίκεντρο των ρευστοποιήσεων, με τη National Australia Bank να υποχωρεί 1,4%, ενώ πιέσεις ασκούνται και σε μετοχές ασφαλιστικών εταιριών, όπως η ιαπωνική T&D Holdings (-5,6%).

Στο 2,46% οι απώλειες για τον Nikkei, ο οποίος διαμορφώνεται στο χαμηλότερο επίπεδο έξι εβδομάδων, ενώ πλησίον του 1,4% αποδυναμώνεται ο ευρύτερος δείκτης MSCI Ασίας - Ειρηνικού.

Στον αντίποδα, σε θετική τροχιά κινείται η κινεζική αγορά, με τον Shanghai Composite να ενισχύεται 0,34%, τον CSI 300 να σημειώνει κέρδη 0,4% και τον Shenzhen Composite να υποχωρεί οριακά στο 0,1%.

Οι ασιατικές αγορές ακολουθούν το παράδειγμα της Wall Street, καθώς στη χθεσινή συνεδρίαση ο Dow Jones διαμορφώθηκε στις 11.479 μονάδες με απώλειες 1,55%, ενώ ο Nasdaq κατέγραψε πτώση 1,45%, στις 2.416 μονάδες. Πτώση 1,51% για τον S&P 500, στις 1.278 μονάδες. Σημειώνεται ότι από τις 30 μετοχές που απαρτίζουν τον δείκτη Dow καμία δεν κατάφερε να κλείσει στο "πράσινο".

Σε τροχιά πτώσης αναμένεται ότι θα βρεθούν και οι ευρωπαϊκές αγορές, βάσει των futures, με τον DAX 30 να υποχωρεί  κατά 53 μονάδες, τον FTSE 100 να αποδυναμώνεται πλησίον των 40 μονάδων και τον CAC 40 να κινείται 44 μονάδες χαμηλότερα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v