Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ασιατικό "μίνι ράλι" στον απόηχο της Wall

Σημαντικά κέρδη αποκόμισαν τα ασιατικά χρηματιστήρια στον απόηχο του ράλι τιμών σε Wall και Ευρώπη χθες, καθώς η διολίσθηση των τιμών του πετρελαίου προκαλεί ανακούφιση στον επενδυτικό κόσμο.

Κέρδη κατόπιν τριών πτωτικών συνεδριάσεων αποκόμισαν τα ασιατικά χρηματιστήρια στον απόηχο του ράλι τιμών στη Wall και στην Ευρώπη χθες, καθώς η διολίσθηση των τιμών του πετρελαίου προκαλεί ανακούφιση και δημιουργεί συνθήκες επιβράδυνσης του πληθωρισμού και αύξησης των καταναλωτικών δαπανών.

Ο δείκτης MSCI Ασίας - Ειρηνικού ενισχύθηκε 1,7%, με έξι ανοδικές μετοχές για κάθε μία πτωτική. Τα μεγαλύτερα κέρδη στην περιφέρεια αποκόμισε η αγορά των Φιλιππίνων (3,5%), ενώ ο δείκτης Nikkei στο Τόκιο έκλεισε ενισχυμένος κατά 2,5%.

Το Χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ παρέμεινε κλειστό εξαιτίας έκτακτων καιρικών συνθηκών λόγω τυφώνα που απειλεί τη νησιωτική επικράτεια.

Το αμερικανικό χρηματιστήριο αποκόμισε χθες τα μεγαλύτερη κέρδη από τον Απρίλιο, με τον δείκτη Standard & Poor's 500 να ολοκληρώνει τη συνεδρίαση με κέρδη 2,9% χάρη στη διολίσθηση του πετρελαίου και στη διατήρηση σταθερών επιτοκίων από τη Federal Reserve.

Οι προθεσμιακές αγορές προοιωνίζονται συγκρατημένη συνέχιση των χθεσινών ανοδικών τάσεων στους ευρωπαϊκούς βασικούς μεγάλους δείκτες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v