Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Οι αυτοκινητοβιομηχανίες πιέζουν την Ασία

Πτωτική πορεία για το σύνολο των ασιατικών αγορών, μετά από απογοητευτικά αποτελέσματα αυτοκινητοβιομηχανιών και υποχώρηση στις τιμές μετάλλων. Πτώση πλησίον του 1% για Ιαπωνία-Κίνα.

Τα απογοητευτικά αποτελέσματα από την Nissan Motor σε συνδυασμό με την υποχώρηση των τιμών των μετάλλων οδηγούν χαμηλότερα το σύνολο των ασιατικών αγορών.

Απογοήτευση και από την Olympus (-4,6%) η οποία ανακοίνωσε πτώση κερδών, ενώ η Nissan Motor (-4%), υποχωρεί στο χαμηλότερο επίπεδο τεσσάρων μηνών. Πτωτική κίνηση και για BHP Billiton (-1,6%), καθώς καταγράφηκε σημαντική υποχώρηση στις τιμές χαλκού.

«Αναμένουμε ότι η επιχειρηματική κερδοφορία θα παραμείνει αναιμική για το σύνολο του 2008 στην Ασία», σημειώνει η Diane Lin, διαχειρίστρια κεφαλαίου της Pengana Capital, με υπό διαχείριση κεφάλαια 1,9 δισ. δολαρίων.

Πτώση 1,3% για τον ευρύτερο δείκτη MSCI Ασίας-Ειρηνικού, με το ισοζύγιο ανοδικών πτωτικών μετοχών να διαμορφώνεται στο 1 προς 2.

Στο 1,06% αποδυναμώνεται ο Nikkei, ενώ απώλειες καταγράφουν τόσο ο ASX στην Αυστραλία όσο και ο Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ, οι οποίες διαμορφώνονται στο 0,32% και 0,89% αντίστοιχα.

Σε πορεία αποδυνάμωσης και η κινεζική αγορά, με τους CSI 300 και Shanghai Composite να κινούνται κατά 1% χαμηλότερα, ενώ πλησίον του 0,8% αποδυναμώνεται ο Shenzhen Composite.

Με διόλου θετικό τρόπο ξεκίνησε ο Αύγουστος για την Wall Street, καθώς στη συνεδρίαση της Παρασκευής (01/08), ο Dow Jones τερμάτισε στις 11.326,32 μονάδες, καταγράφοντας πτώση 0,45%. Ο Nasdaq έκλεισε στις 2.310,96 μονάδες, με πτώση 0,63%, ενώ ο S&P 500 διαμορφώθηκε 0,56% χαμηλότερα και συγκεκριμένα στις 1.260,31 μονάδες.

Ήπια πτωτικό αναμένεται το ξεκίνημα των ευρωπαϊκών αγορών, βάσει των futures του πρακτορείου Reuters, με τον DAX 30 να κινείται έως και 13 μονάδες χαμηλότερα, των FTSE 100 να υποχωρεί μεταξύ 3 και 5 μονάδων και τον CAC 40 να υποχωρεί από 2 έως 4 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v