Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στα 125 δολάρια το πετρέλαιο με κέρδη 0,7%

Νευρικότητα και μεγάλο εύρος διακυμάνσεων ήταν τα χαρακτηριστικά της κατακλείδας συνεδρίασης της εβδομάδος και πρώτης για το μήνα Αύγουστο, σε ότι αφορά την κίνηση του ενεργειακού complex.

Επενδυτική Τράπεζα Ελλάδος
Τμήμα Διεθνών Παραγώγων
Mέλος του ομίλου της MPB


Νευρικότητα και μεγάλο εύρος διακυμάνσεων ήταν τα χαρακτηριστικά της κατακλείδας συνεδρίασης της εβδομάδος και πρώτης για το μήνα Αύγουστο, σε ότι αφορά την κίνηση των συμβολαίων μελλοντικής εκπλήρωσης που συνθέτουν το ενεργειακό complex και διαπραγματεύονται στο χρηματιστήριο Nymex της Νέας Υόρκης.

Το πέρας του floor session βρήκε τα συμβόλαια παράδοσης Σεπτεμβρίου στο Light Crude Oil να διαπραγματεύονται στα $125 το βαρέλι, καταγράφοντας μικρή άνοδο της τάξεως του 0.7%, έχοντας πάντως απολέσει σημαντικό μέρος των κερδών που είχαν νωρίτερα το απόγευμα, όταν και διαπραγματεύτηκαν μέχρι το ενδοσυνεδριακό υψηλό των $128.60 με αφορμή αφενός την είδηση για έκρηξη στο Αφγανιστάν και αφετέρου, τις δηλώσεις Ισραηλινού αξιωματούχου που ερμηνεύτηκαν ως εμπρηστικές όσον αφορά στη στάση του Ισραήλ απέναντι στο πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν.

Αντίστοιχο ήταν το μοτίβο από πλευράς ενδοσυνεδριακής διακύμανσης και για τα products, με το πετρέλαιο θέρμανσης να τερματίζει στο «κόκκινο», στα $343.6 cents/gallon (σειρά Σεπτεμβρίου), μειωμένο κατά 0.7% και τη βενζίνη να ενισχύεται κατά 0.45% στα $308.40 cents/gallon (Gasoline RBOB παράδοσης Σεπτεμβρίου), επιστρέφοντας από το υψηλό των $319.70 cents.

Στο μπλοκ των πολύτιμων μετάλλων, αξιοσημείωτο της συνεδρίασης ήταν οι ισχυρές πιέσεις που εκδηλώθηκαν καθ’ όλη τη διάρκεια των συναλλαγών στα συμβόλαια πάνω στο παλλάδιο και την πλατίνα, με το πρώτο να χάνει ποσοστό πλέον του 3% ($371 ανά ουγκιά η σειρά του Σεπτεμβρίου) και τη δεύτερη να υποχωρεί κατά 6%, στα περίπου 1653 $/oz, (σειρά παράδοσης Οκτωβρίου).

Πιο ήπια, συγκριτικά με τα δύο προαναφερθέντα μέταλλα, ήταν η πτωτική κίνηση του χρυσού και του αργύρου. Ειδικότερα, το κίτρινο μέταλλο (συμβόλαια Οκτωβρίου) διαπραγματευόταν την ώρα που έκλεινε το floor trading στα 913 $/oz (-0.5%), με χαμηλό ημέρας στα $906.5 και υψηλό στα $921.2, ενώ το ασήμι (σειρά Σεπτεμβρίου) υποχωρούσε την ίδια ώρα στα 17.55 $/oz (-1.3%).

e-mail address: [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v