Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πτώση 2,1% για το πετρέλαιο στα 124 δολάρια

Νευρικότητα επεκράτησε κατά τη σημερινή συνεδρίαση στο petroleum complex, καθώς η εντυπωσιακή χθεσινή ανοδική κίνηση δεν είχε συνέχεια. Με πτώση 2,1% το αργό στα 124,11 δολάρια. Κέρδη για χρυσό.

Επενδυτική Τράπεζα Ελλάδος
Τμήμα Διεθνών Παραγώγων
Mέλος του ομίλου της MPB



Νευρικότητα επεκράτησε κατά τη σημερινή συνεδρίαση -τελευταία του μηνός Ιουλίου- στο petroleum complex, καθώς η εντυπωσιακή χθεσινή ανοδική κίνηση δεν είχε συνέχεια, με τα συμβόλαια πάνω στο αργό και τα προϊόντα να τερματίζουν το floor session σε αρνητικό έδαφος υπό καθεστώς ρευστοποιήσεων θέσεων αγοράς που είχαν ανοιχτεί ενδεχομένως στην περιοχή των 122.50 δολαρίων και κάτω στη συνεδρίαση της Τετάρτης, δοκιμάζοντας ανεπιτυχώς να διασπάσουν επίπεδα που αποτελούν πλέον σημαντικές αντιστάσεις μετά την παρατεταμένη υποχώρηση που έλαβε χώρα το μήνα αυτό.

Συγκεκριμένα, το αργό πετρέλαιο (WTI crude oil) παράδοσης Σεπτεμβρίου τερμάτισε το floor trading στα 124.11 $/βαρέλι, με ποσοστιαία υποχώρηση της τάξεως του 2.1% και χαμηλό -λίγα λεπτά πριν το κλείσιμο- στα $122.71 (!), ενώ την κίνηση ακολούθησαν και τα products, με το πετρέλαιο θέρμανσης (συμβόλαιο Αυγούστου) να εκπνέει στα $346.75 cents/gallon, με πτώση 1.5% και τη βενζίνη (Gasoline RBOB, συμβόλαιο Αυγούστου) να εκπνέει επίσης, στα $307 cents/gallon, με ημερήσιες απώλειες 2.08%.

Στα πολύτιμα μέταλλα αντιθέτως, η εικόνα ήταν θετική, με το χρυσό και το παλλάδιο να διασκεδάζουν τις εντυπώσεις από την ισχυρή πτώση των προηγούμενων συνεδριάσεων, ενώ ενισχύθηκε για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα και ο άργυρος. Ειδικότερα το κίτρινο μέταλλο έκλεισε στα 918 $/oz, με κέρδη πλέον της μίας ποσοστιαίας μονάδος και υψηλό στα 929.4 $/οz, το παλλάδιο (σειρά παράδοσης Σεπτεμβρίου) διαμορφώθηκε στα $383.50 ανά ουγκιά (+2%), ενώ το ασήμι ενισχύθηκε σε ποσοστό 1.80%, στα 17.78 $/oz (συμβόλαια Σεπτεμβρίου).

e-mail address: [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v