Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ισχυρά κέρδη 1,2% για το πετρέλαιο στα $124,70

Σε ήρεμους σχετικά τόνους διεξήχθη η εναρκτήρια συνεδρίαση της τελευταίας χρηματιστηριακής εβδομάδος του Ιουλίου στις διεθνείς αγορές των εμπορευμάτων.

Επενδυτική Τράπεζα Ελλάδος
Τμήμα Διεθνών Παραγώγων
Μέλος του ομίλου της MPB


Σε ήρεμους σχετικά τόνους διεξήχθη η εναρκτήρια συνεδρίαση της τελευταίας χρηματιστηριακής εβδομάδος του Ιουλίου στις διεθνείς αγορές των εμπορευμάτων.

Στο petroleum complex, τα συμβόλαια πάνω στο αργό και τα προϊόντα τερμάτισαν το floor session σε θετικό έδαφος, δοκιμάζοντας νωρίτερα κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης επίπεδα αρκετά κοντά στα χαμηλά που είχαν καταγράψει την Παρασκευή, η αποτυχία διάσπασης των οποίων οδήγησε εν συνεχεία σε short covering και σε ένα μίνι ράλι στο τελευταίο τέταρτο.

Οι επιθέσεις ανταρτών σε αγωγούς πετρελαίου στη Νιγηρία επανέφεραν στο προσκήνιο το γεωπολιτικό παράγοντα, συμβάλλοντας στη θετική εικόνα του πετρελαϊκού μπλοκ.

Συγκεκριμένα, το αργό πετρέλαιο (WTI crude oil) παράδοσης Σεπτεμβρίου τερμάτισε το floor trading στα 124.70 $/βαρέλι, με ποσοστιαία κέρδη της τάξεως του 1.2%, ενώ την κίνηση ακολούθησαν και τα products, με το πετρέλαιο θέρμανσης (συμβόλαιο Αυγούστου) να διαπραγματεύεται στο κλείσιμο στα $356 cents/gallon, με άνοδο 1% και τη βενζίνη (Gasoline RBOB, συμβόλαιο Αυγούστου) στα $307 cents/gallon, με ημερήσια κέρδη 1.24%.

Στα πολύτιμα μέταλλα, η εικόνα ήταν ήπια σταθεροποιητική, προς ελαφρώς θετική. Ειδικότερα ο χρυσός έκλεισε στα 929.5 $/oz, με οριακά κέρδη 0.29%, επιστρέφοντας από το χαμηλό των 922.4 $/οz, ενώ το ασήμι έκλεισε με μεγαλύτερα κέρδη της τάξεως του 0.83%, στα 17.52 $/oz.

e-mail address: [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v