Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στα 124 δολάρια το αργό με ημερήσια πτώση 2,9%

Στα $124,60 έκλεισε η τιμή του αργού καταγράφοντας ημερήσιες απώλειες 2,9% λόγω της ενίσχυσης του δολαρίου και της αύξησης των αποθεμάτων βενζίνης και διυλισμένων προϊόντων.

Επενδυτική Τράπεζα Ελλάδος
Τμήμα Διεθνών Παραγώγων
Μέλος του ομίλου της MPB

Συνέχιση των ρευστοποιήσεων κατά την συνεδρίαση της Τετάρτης, τόσο για το ενεργειακό μπλοκ όσο και για εκείνο των πολύτιμων μετάλλων.

Ειδικότερα, η σειρά Σεπτ.’08 για το Light crude oil υπέστη απώλειες της τάξης του -2,9%, κλείνοντας την ημέρα στα $124,60/βαρέλι, επηρεασμένο από την συνεχιζόμενη ενίσχυση του δολαρίου και την σημαντική αύξηση των αποθεμάτων βενζίνης και διυλισμένων προϊόντων.

Συγχρόνως, η RBOB Gasoline (σειρά Αυγούστους’08) κινήθηκε σε ανάλογους ρυθμούς, κλείνοντας την συνεδρίαση στα $303,55cents/gallon, καταγράφοντας απώλειες της τάξης του –3,55%, έπειτα από την αύξηση των αποθεμάτων κατά 2,5εκατ./βαρέλια, αισθητά μεγαλύτερη από την μέση εκτίμηση των αναλυτών για αύξηση μόλις 600χιλ/βαρ.

Για το μπλοκ των πολύτιμων μετάλλων η εικόνα ήταν αντίστοιχη, καθώς η σειρά Αυγούστου’08 για τον χρυσό έκλεισε την συνεδρίαση στα $922,80/ουγκιά, με απώλειες της τάξης του –2,71%, και η σειρά Σεπτ.’08 για το ασήμι κατέγραψε παρόμοιες απώλειες, χάνοντας -3,04% για την ημέρα, κλείνοντας στα $17,458/ουγκιά.

e-mail address: [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v