Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε χαμηλό 12 εβδομάδων το πετρέλαιο

Στο χαμηλότερο επίπεδο σχεδόν 12 εβδομάδων υποχωρεί το πετρέλαιο, καθώς η αγορά μοιάζει να προεξοφλεί το ενδεχόμενο υποχώρησης της ζήτησης σε Ασία και ΗΠΑ. Σε πορεία αποδυνάμωσης και ο χρυσός.

Στο χαμηλότερο επίπεδο σχεδόν 12 εβδομάδων υποχωρεί το πετρέλαιο, καθώς η αγορά μοιάζει να προεξοφλεί το ενδεχόμενο υποχώρησης της ζήτησης σε Ασία και ΗΠΑ.

Παράλληλα η ανάκαμψη του δολαρίου έναντι τόσο ευρώ όσο και γεν, στηρίζει την περαιτέρω αποκλιμάκωση τόσο των τιμών πετρελαίου όσο και αυτών πολυτίμων μετάλλων, όπως ο χρυσός ο οποίος αποδυναμώνεται στα 917,43 δολάρια, με πτώση 0,7% στην αγορά του Λονδίνου.

Στις ασιατικές αγορές, η απόφαση αρκετών κυβερνήσεων να άρουν την παροχή επιδοτήσεων για καύσιμα, έχει οδηγήσει σε σημαντική άνοδο τις τιμές λιανικής, μειώνοντας την ζήτηση.

Στα 122,38 δολάρια κινείται το προθεσμιακό συμβόλαιο Σεπτεμβρίου για το αμερικανικό αργό, το οποίο στη συνεδρίαση της Τρίτης 29/7 υποχώρησε 2% στα 122,19 δολάρια.

Παράλληλα η αγορά βρίσκεται εν αναμονή και της σημερινής ανακοίνωσης για την πορεία των αμερικανικών αποθεμάτων βενζίνης, με πρόβλεψη ότι έχει καταγραφεί αύξησή τους κατά 400.000 βαρέλια σε εβδομαδιαία βάση.

Πλησίον των 122,99 δολαρίων κινείται το προθεσμιακό συμβόλαιο Σεπτεμβρίου για το Brent, το οποίο μοιάζει «πρόθυμο» να ακολουθήσει σταθεροποιητική τάση.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v