Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ισχυρή υποχώρηση σε Ασία στον απόηχο της Wall

Σε πορεία σχεδόν «ελεύθερης πτώσης» κινούνται οι κορυφαίες αγορές της Ασίας, λόγω νέων μέτρων περιορισμού επενδύσεων στην Κίνα αλλά και απογοητευτικών εταιρικών μεγεθών. Πτώση 2,24% για Nikkei, 1,60% για CSI 300.

Η απογοήτευση από την ανακοίνωση εταιρικών μεγεθών, αλλά και η επιστροφή των φόβων για την έκταση της κρίσης σε πραγματική οικονομία και αγορές, οδηγεί ισχυρά πτωτικά τις ασιατικές αγορές.

Σε χαμηλό πέντε μηνών η μετοχή της Sumitomo Mitsui Financial (-7%), καθώς ανακοίνωσε μεγέθη τριμήνου χαμηλότερα των προσδοκιών της αγοράς, ενώ σε χαμηλό 20 ετών η NEC (-14%) και αυτή εξαιτίας απογοητευτικών οικονομικών αποτελεσμάτων.

«Κάθε άσχημη είδηση από οποιαδήποτε εταιρία προκαλεί την τιμωρία εκ μέρους των επενδυτών. Η αλήθεια, βέβαια, είναι ότι οι άσχημες ειδήσεις αποτελούν, σχεδόν το φυσιολογικό το τελευταίο χρονικό διάστημα», σημειώνει στο Bloomberg, ο Masafumi Oshiden, διαχειριστής κεφαλαίων της BlackRock στο Τόκιο.

Απώλειες 1,9% για τον ευρύτερο δείκτη MSCI Ασίας-Ειρηνικού, ο οποίος υποχωρεί από το επίπεδο των 130 μονάδων, ενώ κατά τη διάρκεια του Ιουλίου οι απώλειές του άγγιξαν το (δυσάρεστα) εντυπωσιακό ποσοστό του 32%.

Στο 2,24% η πτώση για τον Nikkei, ενώ ανάλογη πορεία ακολουθούν και οι τρεις βασικές αγορές της Κίνας, με τον CSI 300 να αποδυναμώνεται 1,60% (ανεβάζοντας τις απώλειές του από την αρχή του έτους στο 48%), ενώ πτώση 1,60% και 1,50% καταγράφουν οι Shanghai Composite και Shenzhen Composite αντίστοιχα.

Ανάλογη πορεία για τις αγορές Αυστραλίας και Χονγκ Κονγκ, με τους ASX και Hang Seng να υποχωρούν 1,86% και 1,97%.

Σε τροχιά πτώσης κινήθηκε στην τελευταία συνεδρίαση του Ιουλίου η Wall Street, με τον Dow Jones να σημειώνει απώλειες 1,78% στις 11.378,02 μονάδες, ενώ ο Nasdaq υποχώρησε τελικά κατά 0,18%. Πτώση 1,31% για τον S&P 500, στις 1.267,38 μονάδες.

Σε ό,τι αφορά την πορεία των δεικτών για τον Ιούλιο ο Dow Jones ολοκλήρωσε με μηνιαία απόδοση 0,2%, με τον S&P 500 να χάνει 1% στο ίδιο διάστημα. Κέρδη 1,4% για τον Nasdaq.

Πλήρη ευθυγράμμιση με Ασία και Wall Street, υποδεικνύουν – αυτήν την ώρα – τα futures των ευρωπαϊκών αγορών, βάσει στοιχείων του πρακτορείου Thomson Reuters, με τον DAX 30 να κινείται 0,5% χαμηλότερα, τον FTSE 100 να σημειώνει απώλειες 0,6% και τον CAC 40 να αποδυναμώνεται πλησίον του 0,7%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v