Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η πτώση πετρελαίου «ανεβάζει» την Ασία

Η διαμόρφωση πετρελαίου σε χαμηλό 12 εβδομάδων, σε συνδυασμό με τα ισχυρά κέρδη της Wall Street, οδηγεί σε ράλι τις κορυφαίες ασιατικές αγορές, με κέρδη 1,38% για Nikkei και πλησίον του 0,7% για Κίνα.

Πτώση πετρελαίου αλλά και ιδιαίτερα θετικά οικονομικά μεγέθη κορυφαίων ασιατικών ομίλων, σε συνδυασμό, φυσικά, με το χθεσινό μίνι-ράλι στη Wall Street, στηρίζουν την ανοδική φορά των ασιατικών αγορών.

Σε υψηλό τριμήνου η μετοχή της Matsushita Electric (6%), μετά την ανακοίνωση οικονομικών μεγεθών πολύ καλύτερων εκ του αναμενόμενου από την αγορά, ενώ σε διαδικασία ισχυρής ανόδου βρίσκονται αυτοκινητοβιομηχανίες και αερομεταφορείς.

«Εδώ και μεγάλο διάστημα η αγορά αναζητούσε ένα «φως» στο βάθος του τούνελ. Μοιάζει, προς ώρας, να το ανακαλύπτει», σημειώνει στο πρακτορείο Bloomberg, ο Lee Wonki, επικεφαλής της KB Asset Management.

Στο 1,3% η άνοδος για τον ευρύτερο δείκτη MSCI Ασίας-Ειρηνικού, με το ισοζύγιο ανοδικών-πτωτικών μετοχών να διαμορφώνεται στο 5 προς 1, ενώ και οι 10 κλαδικοί δείκτες που τον απαρτίζουν ακολουθούν ανοδική πορεία.

Άνοδος 1,38% για Nikkei, ενώ σε ισχυρή τροχιά ανόδου κινούνται οι αγορές Αυστραλίας και Χονγκ Κονγκ με τους ASX και Hang Seng να ενισχύονται 2,02% και 2,04% αντίστοιχα.

Θετική η πορεία και για την αγορά της Κίνας, αν και με μεγαλύτερη επενδυτική «αυτοσυγκράτηση», με τον CSI 300 να ενισχύεται 0,3%, ενώ το ισοζύγιο ανοδικών-πτωτικών μετοχών διαμορφώνεται στο 5 προς 2.

Στο 0,7% τα κέρδη για τον Shanghai Composite και πλησίον του 0,6% για τον Shenzhen Composite. Κέρδη 0,40% για τον Kospi της Ν. Κορέας.

Καθ’ όλα εντυπωσιακό το «φίνις» στην χθεσινή συνεδρίαση της Wall Street, καθώς ο Dow Jones έκλεισε στις 11.397,56 μονάδες με άνοδο 2,39% ή 266 μονάδων, ενώ ο Nasdaq ενισχύθηκε 2,45%, στις 2.319,62 μονάδες. Κέρδη 2,34% για τον S&P 500, στις 1.263,20 μονάδες.

Ισχυρά κέρδη αναμένεται να καταγράψουν στο ξεκίνημα των συνεδριάσεων οι ευρωπαϊκές αγορές, όπως υποδεικνύουν αυτήν την ώρα τα futures, βάσει στοιχείων του πρακτορείου Thomson Reuters. Άνοδος έως 58 μονάδες για τον DAX 30, στις 51 για τον FTSE 100 και πλησίον των 39 για τον CAC 40.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v