Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

"Βύθιση" των ασιατικών αγορών σε χαμηλό εβδομάδας

Στο χαμηλότερο επίπεδο εβδομάδας υποχωρούν οι αγορές, καθώς οι ανησυχίες για την παγκόσμια ανάπτυξη και το ενεργειακό κόστος ωθούν τους επενδυτές σε ρευστοποιήσεις. Απώλειες 2,6% για Κίνα, 1,7% για Ιαπωνία.

Οι ανησυχίες για τις επιπτώσεις του υψηλού ενεργειακού κόστους αλλά και της αδύναμης παγκόσμιας ανάπτυξης στην εταιρική κερδοφορία οδηγούν στο χαμηλότερο επίπεδο επτά συνεδριάσεων τις ασιατικές αγορές.

Σημαντικές απώλειες για την Toyota Motor (-3,5%), καθώς η "έκρηξη" στις τιμές βενζίνης στις ΗΠΑ απειλεί τις πωλήσεις της στην κορυφαία αγορά της υφηλίου. Τρίτη διαδοχική συνεδρίαση πτώσης για τη Singapore Air (-1,6%), με την Commonwealth Bank of Australia (-4,6%) να ηγείται της πτώσης για το σύνολο των χρηματοοικονομικών ομίλων, μετά και την προειδοποίηση του ΔΝΤ ότι η κρίση στην αμερικανική στεγαστική αγορά βρίσκεται "πολύ μακριά από την ολοκλήρωσή της".

Στο 2,2% οι απώλειες για τον ευρύτερο δείκτη MSCI Ασίας-Ειρηνικού, με το ισοζύγιο πτωτικών - ανοδικών μετοχών να διαμορφώνεται στο 16 προς 1.

Στο 1,72% οι απώλειες για Nikkei, ενώ σε ανάλογη πορεία βρίσκεται και η αγορά της Αυστραλίας με τον δείκτη ASX να υποχωρεί 1,42%. Ισχυρότερες οι πιέσεις για το Χονγκ Κονγκ, όπου ο Hang Seng αποδυναμώνεται 2,37%.

Σε κλοιό ισχυρών πιέσεων η κινεζική αγορά με τον CSI 300 να υποχωρεί 2,6% και το ισοζύγιο πτωτικών - ανοδικών μετοχών να διαμορφώνεται στο 9 προς 1. Στο 2,5% οι απώλειες για Shanghai Composite και στο 2,2% για Shenzhen Composite.

Πετρέλαιο και τράπεζες "έριξαν" τη Wall Street στη συνεδρίαση της Δευτέρας, με αποτέλεσμα ο Dow Jones να τερματίσει περίπου 240 μονάδες χαμηλότερα και συγκεκριμένα στις 11.131,08 μονάδες, με απώλειες 2,11%, ενώ ο Nasdaq υποχώρησε κατά 2% και διαμορφώθηκε στις 2.264,22 μονάδες και ο S&P 500 σημείωσε πτώση 1,86% και έκλεισε στις 1.234,37 μονάδες.

Έτοιμες να "ευθυγραμμιστούν" με Wall Street και Ασία εμφανίζονται οι ευρωπαϊκές αγορές, βάσει του πώς διαμορφώνονται τα futures αυτήν την ώρα. Πτώση 0,9% για DAX 30 και FTSE 100, ενώ πλησίον του 0,8% αποδυναμώνεται ο CAC 40.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v