Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η καλύτερη εβδομάδα 11 μηνών για ασιατικές αγορές

Σε υψηλότερα επίπεδα κινούνται τα ασιατικά χρηματιστήρια, κλείνοντας την καλύτερη εβδομάδα των τελευταίων 11 μηνών, καθώς η άνοδος του δολαρίου και η αποκλιμάκωση των τιμών πετρελαίου προσφέρουν ώθηση σε κρίσιμους κλάδους.

Σε υψηλότερα επίπεδα κινούνται τα ασιατικά χρηματιστήρια, κλείνοντας την καλύτερη εβδομάδα σε 11 μήνες, καθώς η άνοδος του δολαρίου και η αποκλιμάκωση στις τιμές των εμπορευμάτων προσφέρουν ώθηση σε κρίσιμους κλάδους, όπως οι αυτοκινητοβιομηχανίες και οι κατασκευές καταναλωτικών ηλεκτρονικών προϊόντων.

Η Sony Corp. διαμορφώνεται στα υψηλότερα επίπεδα ενός μηνός χάρη στην άνοδο του δολαρίου, ενώ η Honda Motor ενισχύεται κατόπιν των ευνοϊκων αποτελεσμάτων της ευρωπαϊκής αυτοκινητοβιομηχανίας.

Η μετοχή της Cathay Pacific Airways εκτινάσσεται 4% καθώς το πετρέλαιο διαμορφώνεται στα χαμηλότερα επίπεδα επτά εβδομάδων. Η Bridgestone κερδίζει επί έκτη συνεχόμενη ημέρα, μετά την πτώση των τιμών ελαστικού.

Ο δείκτης MSCI Ασίας - Ειρηνικού ενισχύεται 0,9% καταγράφοντας άνοδο 5,3% στην εβδομάδα. Ο δείκτης Nikkei στο Τόκιο κερδίζει 1,3% και όλα τα ασιατικά χρηματιστήρια κινούνται με άνοδο πλην εκείνων της Μαλαισίας, της Σιγκαπούρης και της Ταϊλάνδης.

Το αμερικανικό χρηματιστήριο ενισχύθηκε χθες επί δεύτερη συνεχόμενη συνεδρίαση χάρη στην πτώση των τιμών του πετρελαίου και στα καθησυχαστικά αποτελέσματα εταιριών όπως η AT&T και η Pfizer.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v