Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τραπεζική ανάκαμψη στις ασιατικές αγορές

Η ικανοποίηση από τα καλύτερα του αναμενομένου κέρδη της Citigroup αλλά και η συνεχιζόμενη υποχώρηση πετρελαίου στηρίζουν τις ασιατικές αγορές, με την Κίνα να σημειώνει μέση άνοδο 0,4%. Αργία στην Ιαπωνία.

Σε υψηλό σχεδόν τεσσάρων μηνών διαμορφώνονται οι αγορές της Ασίας που λειτουργούν σήμερα, καθώς η Ιαπωνία παραμένει κλειστή λόγω αργίας.

Ο συνδυασμός θετικών οικονομικών αποτελεσμάτων από Citigroup και China National Offshore Oil στηρίζει τόσο τους τραπεζικούς τίτλους όσο και τους πετρελαϊκούς ομίλους, παρά τη συνεχιζόμενη υποχώρηση του «μαύρου χρυσού».

Σε υψηλό τριμήνου η μετοχή της National Bank of Australia (3,7%), ενώ σε θετική τροχιά κινούνται οι Korea Air Line (4,2%) και Qantas Airlines (1,8%).

Ράλι 3,1% για τον ευρύτερο δείκτη MSCI Ασίας - Ειρηνικού, με τους 10 κλαδικούς τύπους που τον απαρτίζουν να ενισχύονται. Σημειώνεται ότι από την αρχή του έτους ο δείκτης έχει σημειώσει απώλειες της τάξης του 21%.

Σε ανάλογη «κατάσταση ράλι» κινούνται οι αγορές Αυστραλίας και Χονγκ Κονγκ, με τους ASX και Hang Seng να ενισχύονται 3,30% και 3,11% αντίστοιχα. Μία ακόμη συνεδρίαση πλήρους αντιστροφής για την Κίνα, με τον CSI 300 να ενισχύεται 0,7% (κατορθώνοντας να «μηδενίσει» προηγούμενες απώλειες 1,3%), ενώ πλησίον του 0,3% υψηλότερα κινείται ο Shanghai Composite.

Με θετικό τρόπο ολοκλήρωσε την περασμένη εβδομάδα η Wall Street, με τον Dow Jones να σημειώνει εβδομαδιαία κέρδη 3,6%, τον Nasdaq στο 2% και τον S&P 500 πλησίον του 1,7%.

Σταθεροποιητικές τάσεις καταγράφονται, αυτήν την ώρα, στα futures των ευρωπαϊκών αγορών -βάσει στοιχείων του πρακτορείου Thomson Reuters- με τον DAX 30 να ενισχύεται από 11 έως 14 μονάδες, τον FTSE 100 πλησίον των τριών και τον CAC 40 ο οποίος κινείται κατά πέντε μονάδες υψηλότερα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v