Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Άνοδος πλην Κίνας για τις ασιατικές αγορές

Η πιθανότητα παρέμβασης για τη διάσωση των Freddie Mac και Fannie Mae, σε συνδυασμό με το ράλι στα μέταλλα, οδηγεί υψηλότερα τις ασιατικές αγορές, με μοναδική εξαίρεση την Κίνα. Κέρδη 0,11% για Nikkei.

Σε σταθερή πορεία ανόδου οι ασιατικές αγορές, με «μελανό» σημείο το Χρηματιστήριο της Κίνας, καθώς το ράλι των μετοχών μεταλλευτικών ομίλων, έπειτα από ανάλογη πορεία αλουμινίου και μολύβδου στο Λονδίνο, στηρίζει την ανάκαμψη.

Παράλληλα, η φημολογία ότι η αμερικανική κυβέρνηση θα παρέμβει προκειμένου να αποτρέψει την κατάρρευση των Freddie Mac και Fannie Mae αποτελεί στήριγμα και για τις μετοχές χρηματοοικονομικών εταιριών.

Ισχυρά κέρδη για BHP Billiton (2,8%) αλλά και για Rio Tinto (2,1%), οι οποίες ακολουθούν τη θετική πορεία πετρελαίου και ψευδαργύρου.

Στο 0,5% τα κέρδη για τον MSCI Ασίας - Ειρηνικού, ο οποίος κατόρθωσε να «μηδενίσει» τις αρχικές του απώλειες στο 0,7%, ενώ ανοδικά κινείται και ο Nikkei με ενίσχυση πλησίον του 0,11%.

Σε θετική τροχιά το Χρηματιστήριο της Αυστραλίας, με τον ASX να ενισχύεται 0,63%, ενώ ράλι καταγράφει η αγορά του Χονγκ Κονγκ, όπου ο Hang Seng σημειώνει άνοδο 1,39%.

Αντίθετα, σε πορεία αποδυνάμωσης -συγκρατημένης όμως- βρίσκεται η αγορά της Κίνας, με τον CSI 300 να υποχωρεί 0,8%, ενώ σε ανάλογο ποσοστό αποδυναμώνεται και ο Shanghai Composite. Πτώση 1,3% για τον Shenzhen Composite.

Σε θετική τροχιά κινήθηκε η Wall Street, με τον Dow Jones να κλείνει στις 11.229,02 με κέρδη 0,73%, ενώ ο Nasdaq ενισχύθηκε κατά 1,03%, στις 2.257,85 μονάδες. Άνοδος 0,7% για τον S&P 500, στις 1.253,39 μονάδες.

Ανοδικά αναμένεται ότι θα κινηθούν οι ευρωπαϊκές αγορές, με τα futures, αυτήν την ώρα, να σημειώνουν κέρδη, βάσει στοιχείων του πρακτορείου Reuters. Άνοδος έως 30 μονάδες για τον DAX 30, στις 36 για τον FTSE 100 και πλησίον των 27 για τον CAC 40.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v