Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Νέο "άλμα" πάνω από τα 140 δολ. το πετρέλαιο

Ένα έντονα ανοδικό ξέσπασμα στο κλείσιμο της συνεδρίασης ήταν αρκετό για τους «ταύρους» στην αγορά ενέργειας να πάρουν πάλι τα ηνία έπειτα από διάλειμμα ολίγων ημερών, με το αργό να κλείνει στα 141,65 δολάρια με άνοδο 3,73%.

Επενδυτική Τράπεζα Ελλάδος
Τμήμα Διεθνών Παραγώγων
Μέλος του ομίλου της MPB


Ένα έντονα ανοδικό ξέσπασμα στο κλείσιμο της συνεδρίασης ήταν αρκετό για τους «ταύρους» στην αγορά ενέργειας να πάρουν πάλι τα ηνία έπειτα από διάλειμμα ολίγων ημερών, με την κατηγορία των διυλισμένων προϊόντων να κατέχει ρόλο πρωταγωνιστή έπειτα από πολύ καιρό.

Η συνέχεια των πυραυλικών δοκιμών του Ιράν, η λήξη της εκεχειρίας στην Νιγηρία, και η ανοδική αναθεώρηση των προβλέψεων του Διεθνή Οργανισμού Ενέργειας οδήγησαν την σειρά Αυγούστου ’08 για το Light Crude Oil μέχρι τα $142.05/βαρέλι, κλείνοντας την συνεδρίαση στα $141,65/βαρέλι, με ημερήσια κέρδη της τάξης του +3,73%, μπαίνοντας για τα καλά πια στο ανοδικό κανάλι.

Όπως αναφέραμε, εντυπωσιακότατα ήταν τα κέρδη για το πετρέλαιο θέρμανσης, με την σειρά Αυγούστου’08 να αποκομίζει κέρδη της τάξης του +4,40%, κλείνοντας την συνεδρίαση στα $402,09cents/γαλόνι, κυμαινόμενο σε εύρος μεγαλύτερο των $20cents/γαλόνι, πλησιάζοντας σε νέα ιστορικά υψηλά.


e-mail address: [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v