Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σταθεροποιητικά στα $136 έκλεισε το πετρέλαιο

Σε ένα εύρος διαπραγμάτευσης μεταξύ $135,34 και $138 κινήθηκαν το αργό τερματίζοντας τη συνεδρίαση πρακτικά αμετάβλητο, στα $136,07. Καταλύτες αποτέλεσαν οι πυραυλικές δοκιμές του Ιράν και τα αποθέματα.

Επενδυτική Τράπεζα Ελλάδος
Τμήμα Διεθνών Παραγώγων
Μέλος του ομίλου της MPB

Οριακές μεταβολές κατέγραψαν κατά τη συνεδρίαση της Τετάρτης τα συμβόλαια που συνθέτουν το petroleum complex και διαπραγματεύονται στο χρηματιστήριο εμπορευμάτων Nymex της Νέας Υόρκης, με τους συμμετέχοντες στην αγορά να παρακολουθούν την πλευρική, μάλλον ατασική, ενδοσυνεδριακή κίνηση προς αναζήτηση κατεύθυνσης εν μέσω των πρωινών γεωπολιτικών εξελίξεων και των εβδομαδιαίων στοιχείων για τα αποθέματα ενέργειας στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Συγκεκριμένα, οι πυραυλικές δοκιμές του Ιράν με πυραύλους ικανού βεληνεκούς ώστε να πλήξουν το Ισραήλ σε ενδεχόμενη ένταση μεταξύ των δύο χωρών, έφεραν στις ηλεκτρονικές συναλλαγές τα συμβόλαια του αργού μέχρι και τα $138.28 το βαρέλι (WTI Crude παράδοσης Αυγούστου).

Με το άνοιγμα του floor session, τα συμβόλαια οπισθοχώρησαν εν αναμονή και της ανακοινώσεως των στοιχείων, για να κινηθούν εν συνεχεία σε ένα εύρος διαπραγμάτευσης μεταξύ $135.34 και $138, τερματίζοντας τη συνεδρίαση πρακτικά αμετάβλητα, στα $136.07 το βαρέλι.

Σε θετικό έδαφος κινήθηκαν τα products, με το πετρέλαιο θέρμανσης να ενισχύεται κατά 0.5%, στα $383.85 cents/gallon (σειρά Αυγούστου) και τη βενζίνη κατά 0.2% στα $337 cents/gallon (Gasoline RBOB παράδοσης Αυγούστου).

Σύμφωνα με το αμερικανικό Υπουργείο Ενέργειας (US DoE), τα αποθέματα αργού υποχώρησαν κατά 5.84 εκατομμύρια βαρέλια, περισσότερο από τα 2.1 εκ. μείωση που ανέμεναν κατά μέσο όρο οι αναλυτές, ενώ στα προϊόντα, τα αποθέματα της βενζίνης αυξήθηκαν κατά 909 χιλιάδες βαρέλια (το consensus ήταν +50 χιλιάδες) και των διυλισμένων προϊόντων κατά 1.816 εκ. βαρέλια έναντι εκτιμήσεων για λίγο μεγαλύτερη αύξηση, κατά 2.125 εκατομμύρια.

Τέλος, στην αγορά των πολύτιμων μετάλλων, ο χρυσός (συμβόλαιο Αυγούστου) έκλεισε στα 928.60 $/oz (+0.57%) και το ασήμι (σειρά Σεπτεμβρίου ) στα 18.175 $/oz (+1.23%).

e-mail address: [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v